Mégsem kanyargott lezuhanás előtt az EgytAir párizsi járata

Az egyiptomi állami légi navigációs szolgálat vezetője ellentmondott annak a görög állításnak miszerint „hirtelen kanyarodó” manővereket tett az EgytAir párizsi járata.

Ehab Azmi azt mondta az AP amerikai hírügynökségnek, hogy a radarfelvételek azt mutatják, a gép normális magasságon – 11 270 méteren – repült, és nem kanyargott jobbra-balra, mielőtt eltűnt volna a képernyőről.

Panosz Kammenosz görög védelmi miniszter állította a múlt héten, hogy a gép „hirtelen kanyarogni” kezdett, tett egy 90 fokos jobb-, majd egy teljes balkanyart, és hatezer métert zuhant, mielőtt eltűnt volna a radarképernyőről, mintegy 3000 méteres magasságban.

Az egyiptomi állami légi navigációs szolgálat egy másik tisztségviselője, Ehab Moieldín pedig arról számolt be az egyiptomi rádióban, hogy a repülésirányítók egy percen keresztül követni tudták a gépet a radaron, miután belépett az egyiptomi légtérbe, de kapcsolatba lépni már nem voltak képesek a személyzettel.

Az EgyptAir egyiptomi légitársaság Párizsból Kairóba tartó MS804-es járata 66 emberrel - 56 utassal és tízfős személyzettel - a fedélzetén május 19-én, csütörtök hajnalban tűnt el a radarernyőkről. Az utasok zöme egyiptomi és francia volt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?