Most már biztos, hogy megtalálták az eltűnt egyiptomi gép roncsait

Az eltűnt egyiptomi repülőgépből származó roncsdarabokat talált az egyiptomi hadsereg a Földközi-tengerben, 290 kilométerre északra Alexandria városától – idézte az egyiptomi állami televízió a katonaság közleményét.

A híradás szerint a helyszínen utasok személyes holmijai is voltak. Az egyiptomi haditengerészet átfésüli a térséget, hogy megtalálja a tegnap eltűnt gép feketedobozait – olvasható a Facebook közösségi oldalon megjelent szűkszavú közleményben, amely nem tér ki arra, hogy a gép mely darabjára bukkant a hadsereg.

Arról egyelőre nem közöltek részleteket, hogy most milyen elemeket találtak meg. A görög védelmi minisztérium közben azt jelentette be, hogy holttesteket, gépdarabokat és csomagokat találtak öt mérföldre délre attól a helytől, ahol a gép eltűnt a radarról.

Az EgyptAir egyiptomi légitársaság Twitter-csatornáján is megerősítette a katonaság közleményét. Az Párizsból Kairóba tartó MS804-es járat 66 emberrel a fedélzetén csütörtök hajnalban tűnt el a radarernyőről. Egyelőre nem tudni, mi okozta a repülőgép-szerencsétlenséget.

Kapcsolódók

Kimaradt?