„Hivatalos” FB-oldal nélkül is nő a kuruc.info olvasottsága

Második Facebook-oldala szinte azonnali törlése után feladta a közösségi oldalon való „hivatalos jelentétet” a kuruc.info szélsőjobboldali hírportál: A rajongók által készített „ál”-oldalakat ezrek lájkolták, a gyülöletkeltő hírportál olvasottsága így tovább nőtt az elmúlt napokban.

„Nyilvánvalóvá vált, hogy nem igazak a hivatalos magyarázatok (gyűlöletbeszéd, felhasználói feltételek megsértése stb.), egyszerűen arról van szó, hogy a világuralomra törő, kritikusait elhallgattatni kívánó zsidóság legfőbb szervezete, az ADL kiadta a parancsot a Facebooknak: ott márpedig nem lesz több Kuruc-oldal, függetlenül attól, hogy mi a tartalma” – írja szerkesztőségi közleményben a szélsőjobboldali portál. Hozzáteszik: éppen ezért értelmetlennek tartják az újabb oldalak indítását, hiszen ha pár óra után mindig törölnek, néhány ezer fölé úgysem tudnának jutni, a cél pedig az lenne, hogy minél több embert elérjenek ily módon.

A kuruc.info ugyanakkor leszögezi, semmi köze a Facebookon megjelent „ál-kurucos” profilokhoz. A tisztázó cikk célja lehet az is, hogy „védelmet biztosítson” ezeknek a rajongói oldalaknak, a legnépszerűbb közülük hétfő koradélután már 5000 követővel rendelkezett.

Mint korábban írtuk, a szélsőjobbos honlap 72 ezer követővel rendelkező Facebook-profilját az antiszemitizmus elleni küzdelem céljából életre hívott Tett és Védelem Alapítvány, valamint az Anti-Defamation League - Rágalmazásellenes Liga (ADL) kezdeményezésére törölték szerdán. Csütörtök reggel újabb adatlapot hoztak létre, ami koradélutánig 6400 követőt gyűjtött össze, mielőtt eltűnt a virtuális térből.

Kapcsolódók

Kimaradt?