Másodszor is törölték a Kuruc.infot a Facebookról

Másodszorra is törölte a Facebook a Kuruc.info portál adatlapját. Mint ismeretes, a közösségi oldal szerdán szüntette meg a 72 ezer követővel rendelkező szélsőséges profilt. Csütörtök reggel újabb adatlapot hoztak létre, ami a Facebook legdinamikusabban növekvő magyat adatlapjaként pár óra alatt 6400 likeoló gyűjtött össze.

Csütörtök koradélután ez is eltűnt a virtuális térből, viszont megjelent egy újabb, egyelőre „csak” 1000 követővel.

„Közben ma dél körül, 6400 követővel (mindezt csak tegnap este óta, azaz fél nap alatt) törölték az új Facebook-oldalunkat is. Úgy tűnik, a zsidó lobbi világos és szigorú parancsot adott az üzemeltetőknek, mégpedig olyat, mely értelmében "demokratikus módon" már anélkül is törölnek, hogy bármilyen felhasználási feltételt megszegtünk volna. Nos, éppen ez az a magyarellenes judaista diktatúra, ami ellen küzdünk, és küzdeni fogunk, amíg élünk" – írják a portálon.

A szélsőjobbos honlap Facebook-profilját az antiszemitizmus elleni küzdelem céljából életre hívott Tett és Védelem Alapítvány, valamint az Anti-Defamation League - Rágalmazásellenes Liga (ADL) kezdeményezésére törölték.

A szélsőséges portált, pontosabba a szólás szabadságát vette védelmébe Puzsér Róbert műsorvezető, kritikus. „Erre a napra kénytelen vagyok közösséget vállalni ezzel a sötét és szubhumán felülettel, és szolidaritásomról biztosítani azt a hetvenezer embert, akinek a véleményét és a preferenciáját eltiporták. A nézeteiknél semmi sem áll tőlem távolabb, az elhallgattatásuk sérelménél semmi sem áll hozzám közelebb" – írta Facebook-profiljára a magyaországi kritikus.

Kapcsolódók

Kimaradt?