Facebook-profilja után a kuruc.info honlapját is törlik?

A Kuruc.info Facebook-oldalának törlését az Orbán-kormány is „fontos lépésnek” tartja a magyarországi  gyűlöletbeszéd elleni harcban. A Miniszterelnöki Hivatal nemzetközi kommunikációs irodája által kibocsátott angol nyelvű anyagban tájékoztatja az érdeklődőket a lépésről. Ugyanakkor megjegyzi, hogy a magyarországi szélsőjobb legfontosabb platformjaként fukcionáló Kuruc.info portál továbbra él, az Egyesült Államokból működtetik.

Mint korábban írtuk, a szélsőjobbos honlap 72 ezer követővel rendelkező Facebook-profilját az antiszemitizmus elleni küzdelem céljából életre hívott Tett és Védelem Alapítvány, valamint az Anti-Defamation League - Rágalmazásellenes Liga (ADL) kezdeményezésére törölték szerdán. Csütörtök reggel újabb adatlapot hoztak létre, ami koradélutánig 6400 követőt gyűjtött össze, mielőtt eltűnt a virtuális térből.

„Orbán Viktor miniszterelnök ismételten az amerikai hatóságok segítségét kérte a honlap megszüntetéséhez, személyesen írt Joseph Crowley kongresszusi képviselőnek jelezve, hogy „a magyarországi antiszemitizmus kulcsszereplője egy olyan hírportál, amely a magyar kormány intézkedései elől az Egyesült Államokba menekült és onnan folytatja gyalázatos tevékenységét” – fogalmazott a magyar miniszterelnök. Hozzátette: amennyiben ezt az ügyet sikerülne véglegesen megoldani (a kuruc.info portál bezárása – szerk. megj.), akkor a „magyarországi antiszemitizmus jelentősen meggyengülne”.

Kapcsolódók

Kimaradt?