banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Az ET intézményeinek vezetőit is tájékoztatta az RMDSZ az úzvölgyi jogsértésekről

Hivatalos levélben tájékoztatta az Úzvölgyében történt jogsértésekről az Európa Tanács Közgyűlésének elnökét és alelnökeit, az ET politikai csoportjainak és az EU tagállamok nemzeti delegációinak vezetőit Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke és Korodi Attila, az RMDSZ képviselőházi frakciójának vezetője, az ET közgyűlésének RMDSZ-es tagja.

Az Európa Tanács július 24-28. között ülésező közgyűlésén az RMDSZ felhívta a nemzetközi partnerek figyelmét az Úzvölgyében zajló kisebbségekkel szembeni jogsértésekre. Korodi Attila elmondta: bár Románia mindenütt azt hangsúlyozza, hogy példaértékűen bánik kisebbségeivel, ezt a romániai magyar közösség mégsem érzékeli.

„Románia még mindig úgy tekint az itt élő kisebbségekre, mint nemzetbiztonsági kockázatra, ezért az ország törvényeit is kettős mércével alkalmazza velünk szemben: számos jogsértés történt az úzvölgyi temetőben, mi több a jogsértések sorát az állam intézményei tovább folytatják semmibe véve az ország törvényeit. Az erdélyi magyarok csak azt szeretnék, hogy az ország ugyanúgy alkalmazza a törvényeket, amikor a magyar közösséget éri kegyeletsértés” – idézte a politikust az RMDSZ csütörtöki hírlevele.

Az RMDSZ levele kép- és videóösszeállítást is tartalmaz a június 6-i eseményekről.

banner_ZBiZ5lsB_MASZOL970x250px.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?