Corina Creţu EU-biztos: az Európai Unió nem Románia kárát akarja

Romániának az Európai Unióban van a helye, nem játszhatunk gyerekeink jövőjével - jelentette ki szerda este Corina Creţu, az Európai Bizottság regionális politikáért felelős biztosa.

„Az én üzenetem az, hogy Romániának az Európai Unióban van a helye, nem játszhatunk gyerekeink jövőjével (...). Sajnálom, hogy egyáltalán felmerül ez a lehetőség, hogy Románia valaha is kilépjen az Unióból. (...) Ez, szerintem, egy nemzeti katasztrófa lenne, és valamennyien felelősek vagyunk jövőnkért, és gyerekeink jövőjéért” - nyilatkozta Creţu a România TV műsorában.

Kifejtette: az Európai Parlamentnek a romániai jogállamiságra vonatkozó határozatát és az Együttműködési és Ellenőrzési Mechanizmus (MCV) keretében összeállított jelentést követően nem szabad annak az érzésnek kialakulnia az országban, hogy az Európai Unió Románia kárát akarná.

„Azt szeretném, ha a politikai pártok racionálisan viszonyulnának a problémához és nem tételeznék fel, hogy valamiféle összeesküvés mentén valaki is Románia kárát akarná. Ez az eredménye volt egy korábbi folyamatnak. Nehéz egy már kialakult helyzetkép ellen harcolni” - mondta az európai biztos.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?