banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Untold 2021: elszállt árakkal várják a szállásadók a fesztiválozókat

Napi 30 euróért is talál szállást az, aki vállalja az ingázást Torda és Kolozsvár között, a jobb szállodák ellenben többezer lejt is elkérnek három éjszakáért.

Rossz idők jártak az elmúlt másfél évben azokra a kolozsvári lakástulajdonosokra, akik bérbeadásból éltek, vagy azzal egészítették ki a jövedelmüket, s igaz ez a szállodákra, panziókra is. A hosszú ideje üresen álló ingatlanok gazdái pénzt szimatolnak az Untold közeledtével, sokan közülük elképesztő pénzeket kérnek el a fesztivál időtartamára.Megkérik a szállás árát az Untold alatt / Fotó: booking.com

A legnagyobb tömegeket vonzó és legsikeresebb romániai zenei fesztivált idén szeptember 9. és 12. között rendezik meg. Erre az időintervallumra hétfőn 110 szálláshelyen voltak még szabad szobák a világ legnagyobb szállásfoglaló portálján, a booking.com-on. A legolcsóbb ajánlat egy, a Kolozsvár külvárosában, a Szénafüvek környéken levő panzióban volt: 1 707 lejt kértek egy kétágyas szobáért három éjszakára. Ez 572 lej egy éjszakára, hozzávetőleg 115 euró. Ennyi pénzért bármelyik európai nagyvárosban, Párizsban és Rómában is kifogástalan szállást lehet találni, ráadásul nem külvárosit.

Egy, a Hóstát és a Bulgária negyed határán levő szálláshelyen 1 733 lejt kérnek el két főtől az Untold idejére, egy szamosfalviban pedig 1 800-at. Ez utóbbi esetében pár száz lej taxiköltséggel is számolnia kell a kedves vendégnek.

A többi ajánlat lényegesen drágább, olyannyira, hogy a 3 ezer lej alattiak már elfogadhatónak minősülnek. A fellegvári Belvedere 3 251, a központban található Beyfin pedig 4 185 lejért kínál egy szobát a szóban forgó periódusra. Ez utóbbi éjszakánként 280 eurónak felel meg. Másfél héttel később, a szálló honlapjának adatai szerint csak 83 euróba kerül egy kétszemélyes szoba, ami azt jelenti, hogy a fesztivál alatt triplánál is nagyobb árat kérnek.

17 ezer lej egy lakótelepi lakásért

Ezeknél azonban sokkal vadabb ajánlatok is vannak. 8 szálláshelyen 10 ezer lejnél többe kerül megszállni az Untold idején, igaz, ezek között egész házak/lakások is vannak. A legtöbbet, 24 300 lejt egy brâncovenesc stílusú villáért kérnek. Az ingatlanban 3 háló és 1 nappali van, egy szoba tehát 6 ezer lejbe kerül három éjszakára.

Egy, a Dónát negyedben található 58 négyzetméteres tömbházlakást 17 442 lejért adnak bérbe a fesztivál idejére. A lakásban egyetlen ágy van, ha tehát többen veszik bérbe, kénytelenek a földön aludni.

Valamivel olcsóbban találni szállást az olx.ro apróhirdetési portálon, ahol száznál több ajánlat közül lehet válogatni. Itt már 30 euróért is lehet szobát találni egy éjszakára, igaz, ki kell cancukázni érte Tordára. Ugyanott van olyan házigazda is, aki 61 euróra tartja a maga szállását.

Természetesen az olx.ro-n is találni elszállt árakat, például kétszobás lakást 5 000 lejért. A Vila Europa nevű panzió 60 euróért kínál egy kétszemélyes szobát, amely egyébként 120 lejbe kerül, vagyis az Untold idejére több mint duplájára emelték az árát.  

(Nyitókép: Facebook/Untold)

Kapcsolódók

Kimaradt?