Negyedik nekifutásra is sikertelen volt a brassói elővárosi vasútra kiírt tender

Tizenkilenc önkormányzat úgynevezett szakemberei együttes erővel is képtelenek lebonyolítani egy közbeszerzési eljárást.

Nincs a szerencsétlenkedésnek és a szakmai dilettantizmusnak az a foka, amit ne lehetne fokozni, ezt bizonyítja a brassói önkormányzatokat tömörítő egyesületnek (AMDDTPBV) az elővárosi vonattal kapcsolatos ténykedése. A szervezet januárban hirdette meg negyedszerre a közbeszerzési eljárást a barcasági vasúti projekt megvalósíthatósági tanulmányának az elkészítésére, s akárcsak a korábbi három alkalommal, ezúttal is sikertelenül.Fotó: Pixabay

A tender szövege ez alkalommal is tele volt hibákkal, írja az economedia.ro, lényegében semmit sem változtattak rajta. Az egyetlen módosítás az volt, hogy a tanulmány elkészítésének időtartamát 11 hónapról 24-re emelték, ám ez nem hatotta meg a potenciális partnereket. Az AMDDTPBV közel 13 millió lejt szán a megvalósíthatósági tanulmány elkészítésére.

Az egyesületnek a brassói, valamint a megye további hat városi és 12 községi önkormányzata a tagja. Az elképzelések szerint az elővárosi vasúthálózat kilenc vonalból állna, melyek közül hat a jelenleg is létező vasúti infrastruktúrát használná.

Ha valamikor létrejön majd, az elővárosi vasútnak Kovászna megye is haszonélvezője lesz, egy-egy vonal ugyanis Sepsiszentgyörggyel, illetve Bodzafordulóval kapcsolja majd össze Brassót.

Kapcsolódók

Kimaradt?