banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Kiadták a kolozsvári metró építési engedélyét

Kiadta a metróépítési engedélyt kedden a Kolozs megyei önkormányzat, adta hírül az Agerpres.

Az intézmény tájékoztatása szerint Tişe sürgősségi eljárásban adta ki a Gyalu-Szászfenes-Kolozsvár-Bács-Apahida-Nemeszsuk-Bonchida útvonalon kialakítandó metróvonal építési engedélyét. A közlemény idézi a tanácselnököt, aki szerint a metróépítést nagy várakozás övezi, és döntő módon meg fogja határozni Kolozsvár metropolisz-övezetének fejlődését.Fotó: gulermak.com.tr

Az első kolozsvári metróvonal 21,3 kilométer hosszú lesz, 19 föld alatti megállóval és egy járműteleppel.

A munkálatok Szászfenesen és Kolozsváron kezdődnek, az első megállókat a szászfenesi lakott területen, a leendő kolozsvári regionális kórháznál, a közeli bevásárlóközpontnál, a Monostoron építik meg. A metró útvonala követi Kolozsvár Kelet-Nyugat irányú főútjának vonalát a Mărăşti térig, ahol kettéválik, egyik ága a Munka sugárút, a másik a Györgyfalvi- és Szopori negyed felé kanyarodik majd el.

Mindez távolról sem jelenti azt, hogy a közeljövőben elkezdődnének a munkálatok, általában hónapok telnek el az építési engedély kibocsátása és egy beruházás kivitelezésének megkezdése előtt. Az, hogy a megyei önkormányzat sietett kibocsátani az építési engedélyt, főleg a választási kampány számlájára írható, valamint annak, hogy Adrian Câciu miniszter a közelmúltban azt nyilatkozta, az országos helyreállítási tervben szereplő beruházások közül a kolozsvári metró van a legnagyobb lemaradásban.  

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?