Kárpótlást és kártalanítást is kaphatnak ezentúl a fogyasztók áramszünet esetén

A szolgáltatónak a túl hosszú ideig tartó, illetve a túl gyakori áramkiesés miatt is fizetnie kell.

Többe fájhatnak ezentúl az elektromosenergia-szolgáltatóknak a fogyasztókat sújtó áramszünetek. Az Országos Energiaár-szabályozó Hatóság (ANRE) legfrisebb rendelete értelmében a szolgáltatók ezentúl kárpótlás és kártalanítás megfizetésére is kötelezhetők olyan üzemzavarok esetén, amelyek a vállalat hibájából következtek be.

Kompenzációt akkor köteles fizetni a szolgáltató, ha üzemzavar esetén az előírt maximális időtartam alatt nem sikerült helyreállítani az áramellátást. Faluhelyen legtöbb 12 órás áramkimaradás megengedett, városon 6 órás, a megyeszékhelyeken pedig 4 órás. Jár a kompenzáció akkor is, ha túl gyakran kerül sor hosszabb áramszünetre. Az áramkimaradások megengedett száma éves szinten 12 falusi környezetben, városon pedig 8.

A kompenzáció értéke áramszünetenként 30 lej az alacsony feszültséget használó ügyfelek esetében, közepes feszültségnél 200, magasfeszültség esetében pedig 300 lej. A kompenzáció automatikusan jár, a fogyasztónak nem kell kérvényeznie az összeget. Kivételt képeznek azon üzemzavarok, amelyek nem a szolgáltató hibájából, hanem szélsőséges természeti jelenségek, például erős szélvihar, vagy erős havazás miatt következtek be.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kártalanítást akkor kérhet az ügyfél, ha a szolgáltató hibájából bekövetkezett üzemzavar – áramszünet vagy feszültségingadozás – következtében károsodott valamely elektronikai-, vagy elektrotechnikai készüléke. Ennek az értékét a bekövetkezett kár függvényében állapítják meg.

Mostanáig az áramszolgáltatók ügyfelei vagy kompenzációt, vagy pedig kártalanítást kaphattak a vállalattól, mindkettőre nem voltak jogosultak.

(Nyitókép: Agerpres)

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?