Gyanús praktikák: akadályozza az Electrica és a CEZ ügyfeleiket abban, hogy szolgáltatót váltsanak?

Több konkurens cég feljelentést tett a két áramszolgáltató nagyvállalat ellen.

Váratlan ellenőrzést tartott szerdán a Versenyhivatal az Electrica és a CEZ székhelyén. A tisztességes piaci versenyszabályok betartását biztosítani hivatott intézmény munkatársai azért szálltak ki a két vezető áramszolgáltatóhoz, mivel felmerült a gyanú, hogy ezek akadályozni próbálják az ügyfelek szabad szolgáltató váltását.

„Az egyik módszerük, hogy azzal fenyegetik az ügyfeleiket, ha szolgáltatót váltanak, akkor az nem fogja prioritásként kezelni a hibaelhárítást áramszünet esetében. Gyakorlat náluk az is, hogy ellenajánlatot tesznek, ha az ügyfél szolgáltatót akar váltani” – nyilatkozta egy névtelenségéhez ragaszkodó piaci forrás.

Az Agerpres hírügynökség információi szerint több áramszolgáltató is feljelentést tett a Versenyhivatalnál és az Országos Energiaár-szabályozó Hatóságnál (ANRE).

A hazai lakossági elektromos energia szolgáltatás 2021 január 1. óta teljesen mértékben szabadpiaci elvek szerint működik. A hatóságilag szabályozott ár megszűnt, a szolgáltatók pedig semmilyen akadályt nem gördíthetnek az ügyfeleik elé, ha másik céggel akarnak szerződni.

A szabadpiacra való átállás folyamatát eddig is több botrány kísérte: a piacot domináló négy fő szolgáltatót (Electrica, E.ON, Enel, CEZ) azzal vádolták, hogy nem tájékoztatták megfelelően az ügyfeleket a változásról, az ANRE-t pedig, hogy olyan szabályozást dolgozott ki, amely tisztességtelen piaci előnyhöz juttatja a piacvezetőket a kisebb cégekkel szemben, illetve, nem a lakossági fogyasztók, hanem a nagyvállalatok érdekeit szolgálják.

(Nyitókép: a szerző felvétele)

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?