banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_nwQSwVIi_GOOGLE_728x90.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Szabadpiaci áramszolgáltatás: június 30-ig a jelenlegi szolgáltató a legkisebb áron számláz

Egyszerűsödik az áramszolgáltató-váltás folyamata, csak egy formanyomtatványt kell kitölteni és postázni.

Az energiaár-szabályozó hatóság (ANRE) szerdén elfogadott 5-ös számú rendelete értelmében június 30-ig azoknak a fogyasztóknak, akik nem kötöttek szabadpiaci szerződést, az aktuális szolgáltatójuk a legalacsonyabb tarifájával fogja számlázni az áramot. Az ANRE a szerződéskötés egyszerűsítéséről is intézkedett.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A szolgáltatók az év első felében, minden egyes számla mellé kötelesek mellékelni egy tájékoztatást a szabadpiacra való átállásról és egy formanyomtatványt valamennyi piaci szereplő érvényes árajánlatairól. A fogyasztó kiválaszthatja a számára legmegfelelőbbet, s a kitöltött nyomtatványnak az aktuális szolgáltatóhoz való visszajuttatása egyenértékű az új szerződés megkötésével. Ez 5 nappal azután lép életbe, hogy a szolgáltató megkapta a kitöltött és aláírt nyomtatványt.

Ezzel párhuzamosan a legnagyobb lakossági szolgáltató, a 3,2 millió lakossági klienssel rendelkező Electrica bejelentette, hogy augusztus 31-ig árengedményt ad azon, szabadpiaci szerződéssel még nem rendelkező fogyasztóknak, akik a vállalattal kötnek ilyen szerződést.

A szabadpiaci szerződéssel nem rendelkező ügyfelek jelenleg az egyetemes szolgáltatási kategóriában vannak, amelynek árai nagyobbak a szabadpiaciaknál. Az árengedmény abban áll, hogy az új szerződős megkötésétől január 1-ig visszamenőleg az ügyfél az általa választott szabadpiaci áron kapja majd az áramot az egyetemes szolgáltatási ár helyett. Az Electrica kedvezménye 2 hónappal tovább érvényes az ANRE által előírt időszaknál.

Amint azt korábban megírtuk, ezek a kedvezmények becsapósak lehetnek, mivel más szolgáltatók árai alacsonyabbak, mint azok, melyeket az Electrica és a három másik energetikai nagyvállalat (E.ON, CEZ, Enel) kínál az ügyfeleknek.

(Nyitókép: Agerpres)

banner_y97vR58b_970x250.png

Kapcsolódók

Kimaradt?