Öt tipp, amivel megvédhetjük kutyánkat a hőségtől

A hirtelen jött kánikula mindenkit megvisel, és egy odaadó gazdi, ilyenkor is odafigyel hűséges társára. Brit kutyaszakértők szerint öt szempontot kell figyelembe vennünk ahhoz, hogy házi kedvencünk komfortosan érezze magát a legtikkasztóbb hőségben is.

Van néhány kutyafajta, amely különösen érzékeny a hőségre. A lapos pofájú fajták, mint a mopsz és a francia bulldog, egyre népszerűbbek a kutyatartók körében, ugyanakkor 14-szer hajlamosabbak a hőgutára, mint például a labrador retriever, ezért is rendkívül fontos, hogy tisztában legyünk a háziállatokra leselkedő veszélyekkel.

Annak érdekében, hogy a kutyatulajdonosok biztonságban tudhassák állataikat a kánikula idején, a Pets4Homes szakértői néhány egyszerű és megszívlelendő tanácsot állítottak össze a gazdik számára.

Fotó: Unsplash | Alvin Balemesa

  • Hűtőkabát és hűtőszőnyeg

Már jó néhány helyen kapható és online is megrendelhető két hűsítő termék is kutyáink számára: a hűtőszőnyeg és a hűtőkabát használata az egyik legjobb módja annak, hogy a kutya hőmérsékletét lejjebb vigye a rekkenő hőségben.

  • Ivóvíz

Magától értetődő, hogy hozzánk hasonlóan a kutyáknak is sok vízre van szükségük, hogy túléljék a kánikulát. Ha gondoskodunk arról, hogy rendszeresen jussanak friss, hideg vízhez, az segíthet megelőzni a hőgutát.

  • A mancsok védelme

Sétáltatáskor házi kedvencünk mancsai könnyen megéghetnek a forró talajon, ezért nyáron mindig tartsuk szem előtt, hogy a járda helyett, inkább a fűben sétáltassuk kutyánkat. Szükség esetén kutyacipőt is adhatunk rá. Inkább az esti órákban javallott nagy sétát tenni.

  • Hideg csemege

Ahogy mi is élvezünk egy frissítő fagylaltot a rekkenő hőségben, úgy a kutyáknak is jólesik egy hideg csemege. Ha háziállatunkat olyan finomsággal kínáljuk meg, mint például a fagyasztott almaszelet, az segíti lehűlni, legfőképpen azért, mivel nem tud úgy izzadni, mint az emberek.

  • Rovarcsípés és leégés

További nyári veszélyek, amelyekre érdemes odafigyelni, a rovarcsípés és a leégés. Bár nem ez a legrosszabb dolog, ami a kutyusunkkal történhet, kellemetlen érzést, illetve allergiás reakciót okozhat az állatnak. Ha megtörtént a baj, a csípést jégkockával vagy hűsítő hideg vizes borogatással csillapíthatjuk. Ha mindezek ellenére másnapra sem múlik el a duzzanat vagy allergiás reakciót észlelünk, kutyánkkal forduljunk állatorvoshoz.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?