Azt hitték, kóbor kiskutyát fogadnak be: az állatorvosnál derült ki, hogy prérifarkaskölyköt vittek haza az útszéléről

Útszélen kóborló, rossz állapotban lévő kiskutyát fogadott be egy massachusettsi család, amikor azonban állatorvoshoz vitték, kiderült, nem kutya-, hanem prérifarkaskölyök költözött az otthonkba – közölte az esetet a barnstable-i Cape Wildlife Center vadvédelmi központ.

Az állat túl fiatalon szakadt el a családjától, ezért nem tudott volna önállóan boldogulni. Egy forgalmas út mentén bukkant rá a helyi család. "Amikor kiderült, egy kojotról van szó, bennünket hívtak segítségért" – idézte a Guardian a vadvédelmi központot, amelynek munkatársai magukhoz vették a kölyköt.

A kisállat jelenleg a központ elkülönítő kórtermében lábadozik. A Rhode Island-i vadállatklinikáról szállítottak hozzá egy „mostohatestvért”, akivel hamarosan bemutatják őket egymásnak. Miután megkapják az oltásaikat, a központ azt tervezi, hogy együtt neveli fel őket kültéri karámjában. Nyomatékosították, lehetővé teszik, hogy megtanulják a természetes viselkedést, igyekeznek minél természetközelibben nevelni őket.

Noha a prérifarkaskölyköt sikerült megmenteni, a központ szerint könnyen lehetett volna rossz vége a kalandnak, a kojotok ugyanis – a mosómedvékkel, a görényekkel, a denevérekkel és a mormotákkal együtt – Massachusettsben veszettséget terjesztő fajnak, a vírus gyakori hordozójának számítanak.

“Hálásak vagyunk minden egyes embernek, aki időt szán arra, hogy a rászoruló, vadon élő állatokon segítsen, de mindig arra biztatjuk őket, hogy a beavatkozás előtt hívjanak fel szakembert" – fűzte hozzá a központ.

(Nyitókép forrása: Cape Wildlife Center Facebook-oldala)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?