Háromszéken tavaly kilenc bűnvádi eljárás indult állatkínzás miatt

Illusztráció | Fotó: Román RendőrségA tavaly létrehozott állatvédelmi rendőrség Kovászna megyei dolgozói nem tétlenkedtek, így az elmúlt esztendőben kilenc bűnvádi eljárást indítottak állatkínzás vádjával és 43 pénzbüntetést szabtak ki összesen 8000 lej értékben az állatvédelmi törvény megszegése miatt.

Marius-Daniel Ivașcu, a Kovászna megyei rendőrség helyettes parancsonka az éves tevékenységi mérleg bemutatásakor kiemelte, hogy az állatvédelmi rendőrséghez tavaly 33 beadvány érkezett és lakossági bejelentésre 43 esetben vizsgálódtak állatjóléti ügyekben.

A rendőrtiszt szerint legtöbb esetben az állatok fizikai csonkítása miatt indítottak bűnvádi eljárást, ugyanis a törvény szigorúan tiltja és bünteti az esztétikai és fizikai beavatkozásokat, például a fül- és farokvágást, hacsak ez nem egészségi megfontolásból, az állatok életének és jólétének védelmében történik. Marius-Daniel Ivașcu tájékoztatása szerint Kovászna megyében az állatvédelmi rendőrségen heten dolgoznak és két rendőrnek állatorvosi végzettsége is van.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?