Megrugdosta a macskáját a francia válogatott labdarúgó

A kiszivárgott felvétel miatt az állatvédők már elvitték Kurt Zouma házikedvencét, viszont klubja csak pénzbüntetéssel sújtotta, és a héten a kezdőcsapatba jelölte.

Állatkínzási botrányba került Kurt Zouma, a francia válogatott és a West Ham United középhátvédje: a focistáról kiszivárgott egy felvétel, amelyen először megrúgja, majd cipőkkel dobálja, a konyhában kergeti, majd végül megpofozza macskáját. A videóról úgy tudni, vasárnap készült, a West Ham FA-kupa meccse után.Kurt Zouma | Fotó: Facebook/West Ham United

A Sky Sport azt írja: a játékos bocsánatot kért, a rendőrség pedig ettől függetlenül, de nem indított vizsgálatot az ügyben. A történtek ellenére Zouma kedden bekerült a West Ham Watford elleni bajnokiján a kezdőcsapatba, szerdán azonban 250 ezer fontra (104 millió forint), azaz kétheti fizetésére büntette a klub. Az eset nyomán a West Ham wellness-szponzora, a Vitality felfüggesztette az együttműködését a klubbal, a játékost támogató Adidas pedig saját vizsgálatot indított az ügyben. Az AFP értesülései szerint az Adidas szerződést bontott a focistával.

Az eset hatalmas felháborodást váltott ki a brit és a nemzetközi sajtóban, Nagy-Britannia legnagyobb állatvédő szervezete, az RSPCA pedig szerdán elkobozta a macskát a futballistától. A Daily Mail azt írja: az ügyben egy francia állatvédő szervezet feljelentést tett Párizsban, a törvények alapján pedig elszámoltatható lehet a focista, akit akár négy év börtönre és pénzbüntetésre is ítélhetnek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?