banner_Lby144CD_KUK_12_maszol-970_250.jpg
banner_JLt9ZURq_KUK_12_maszol-300_250.jpg

Meghalt a világ egyik leghíresebb mémfigurája, a hahotázó, hiányos fogazatú, spanyol El Risitas

Juan Joya Borja, azaz El Risitas, aka Francesco Zombori 65 éves korában elhunyt. LadBible az ABC de Sevilla alapján arról ír, hogy Risitast tavaly szeptember óta kezelték kórházban, közben egyik lábát amputálni is kellett egy érrendszeri probléma miatt, de életét már nem lehetett megmenteni.

A 24.hu cikke szerint Risitas egy televíziós interjúnak köszönhetően robbant be a köztudatba – a videóban arról beszél, hogy fiatal korában mosogatóként dolgozott, és arra gondolt, hogy az óceán majd megtisztítja a paellaserpenyőket, csak azzal nem számolt, hogy közben jön a dagály, ami el is vitte az összeset.

Fotó: YouTube | Risitas - Las Paelleras (Original video with English Subtitles)

Az interjú leghumorosabb része, azaz Risitas különös kacagása ki is került a YouTube-ra, onnan pedig minden idők egyik leghíresebb olyan felvételévé vált, amelyet eredeti tartalmától teljesen megfosztanak, és egy felirattal új jelentést adnak neki: Risitas nevetésrohama mémek és vicces videók ezreit inspirálta.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Térségünkben akkor vált kedveltté a videó, amikor 2013-ban a magyar válogatott 3-0-ra alulmaradt Romániával szemben. A felirat szerint Francesco Zombori fociszakértőként poénkodik a válogatott teljesítményén. Ezeket később új felirat követte, focis is, közéleti témájú is. A férfi olyan népszerűvé vált, hogy a Trollfoci meghívására Budapestre látogatott 2016-ban.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?