Ezek a képek kerültek ki Liviu Dragnea bőröndjéből

Többek között Klaus Johannist kifigurázó mémek voltak azokon az adathordozókon, amelyeket hétfői sajtótájékoztatóján Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök szétosztott az újságíróknak.

Mint korábban írtuk, a PSD hétfői vezetőségi ülésére érkező politikus egy bőröndből vette elő azokat az államfőt érintő "ügyiratokat", amelyekkel a korrupcióellenes ügyészeknek szerinte foglakozniuk kellene. Ezt egy ironikus gesztusnak szánta, válaszul arra, hogy a hét végén egy Teleorman megyei lakos egy Dragneával összefüggésbe hozható, bizalmas dokumentumokkal teli bőröndöt talált a telkén, és átadta a Rise Project oknyomozó portál munkatársainak.

A PSD elnöke a bőröndből adathordozókat osztogatott az újságíróknak. Egyiken többek között az ügyészség elutasító válasza volt egy bizonyos Marinescu Albin Marian panaszára, amelyben az illető feljelentette Klaus Johannist a Holzindustrie Schweinhofer osztrák céggel való állítólagos kapcsolatai miatt. Ugyanez a stick az államfőt kifigurázó mémeket is tartalmazott.

A Hotnews emlékeztet arra, hogy Marinescu Albin Marian korábban a Securitate besúgója volt. A férfi a tulajdonosa a justiarul.ro portálnak, amely korábban a Klaus Johannist kifigurázó mémeket is közölte.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?