banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Létrejött a dinnye és az uborka hibridje: a diborka könnyen emészthető, magas rosttartalmú zöldség

A dinnye és az uborka hibridje került kereskedelmi forgalomba Olaszországban. A vadonatúj zöldség, a Meloncella di Lecce nevet kapta, magyarul diborkának nevezhető. Az újdonságot a Leveranóban működő San Rocco szövetkezetben termesztik 60 hektáron, írja a Magyar Mezőgazdaság alapján a sokszinuvidek.hu portál.

A Meloncella di Lecce a dinnye és az uborka keresztezésével jött létre: alakja az uborkára hasonlít, két fajtája van: egyik a csíkos héjú, görögdinnyére hasonlító, a másik a sárgászöld, uborkára emlékeztető. Húsa roppanó, kissé fanyar, sajátos aromájú.

Fotó: italiafruit.net

Dél-Olaszországban forgalmazzák a legnagyobb mennyiségben. Felhasználási lehetőségei a marketingje szerint széleskörűek a gasztronómiában: könnyen emészthető, magas rosttartalmú újdonság, amelyben kevés a nátrium, ezért a cukorbetegek is fogyaszthatják, illetve diétákba is beépíthető.

Bár a Meloncella di Lecce elsősorban nyári fogyasztású zöldségféle, a szövetkezetben igyekeznek márciustól novemberig megnyújtani a termesztési idényét. Sikerült olyan termesztéstechnológiát kidolgozniuk, amivel a növény hideg- és rothadásérzékenységét figyelembe véve, biztonságosan meghosszabbítható a szedési időszak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?