banner_xRg6ZFl6_Koldok_970x250.gif
banner_30Cewl4A_Copy of 1_300x250.gif

Létrejött a dinnye és az uborka hibridje: a diborka könnyen emészthető, magas rosttartalmú zöldség

A dinnye és az uborka hibridje került kereskedelmi forgalomba Olaszországban. A vadonatúj zöldség, a Meloncella di Lecce nevet kapta, magyarul diborkának nevezhető. Az újdonságot a Leveranóban működő San Rocco szövetkezetben termesztik 60 hektáron, írja a Magyar Mezőgazdaság alapján a sokszinuvidek.hu portál.

A Meloncella di Lecce a dinnye és az uborka keresztezésével jött létre: alakja az uborkára hasonlít, két fajtája van: egyik a csíkos héjú, görögdinnyére hasonlító, a másik a sárgászöld, uborkára emlékeztető. Húsa roppanó, kissé fanyar, sajátos aromájú.

Fotó: italiafruit.net

Dél-Olaszországban forgalmazzák a legnagyobb mennyiségben. Felhasználási lehetőségei a marketingje szerint széleskörűek a gasztronómiában: könnyen emészthető, magas rosttartalmú újdonság, amelyben kevés a nátrium, ezért a cukorbetegek is fogyaszthatják, illetve diétákba is beépíthető.

Bár a Meloncella di Lecce elsősorban nyári fogyasztású zöldségféle, a szövetkezetben igyekeznek márciustól novemberig megnyújtani a termesztési idényét. Sikerült olyan termesztéstechnológiát kidolgozniuk, amivel a növény hideg- és rothadásérzékenységét figyelembe véve, biztonságosan meghosszabbítható a szedési időszak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?