Karfiol, csicseriborsó: ezek lesznek 2021 legtrendibb növényi ételei

Míg egyesek egészségügyi okokból követik a növényi alapú étrendet, addig egyre többen állatvédelmi okokból döntenek a gyümölcsök és zöldségek mellett. Az izeselet.hu portál szerint 2021-ben még inkább divatos lesz növényeket fogyasztani, hiszen a csicseriborsó, a karfiol, a különböző gyümölcsök és növényi húshelyettesítők is trendik lesznek idén.

Karfiol

A már jól ismert karfiolpizza és karfiolrizs mellé újabb ínyencségek érkeznek: teret hódít 2021-ben a karfiolmorzsa a hagyományos zsemlemorzsa helyett, és a karfiolszósz is újdonságként érkezik.

Újabb növényi húshelyettesítők

A növényi húspogácsák, húsgolyók kínálata várhatóan tovább fog bővülni.

Alacsony alkoholtartalmú és alkoholmentes italok

Kevesen tudják, hogy a legtöbb ital is tartalmaz állati eredetű összetevőket, ezért egyre divatosabbnak számít a 100%-ban növényi eredetű sör, prosecco, gin, tequila és bor. 

Fotó: pexels.com

Gyümölccsel édesített készételek

A készételek többségében rengeteg a finomított cukor, ezért egyre többen kezdenek inkább gyümölcsöt vagy valódi gyümölcsökkel felturbózott készételeket fogyasztani

Csicseriborsó

Már-már klasszikusnak számít az egészségtudatosan táplálkozók körében, idén pedig valószínűleg még tovább fogja növelni a népszerűségét, hiszen divatossá válik a csicseris pizza, tortilla és reggeliző pehely is.

Kapcsolódók

Kimaradt?