Komoly hatással van a szexuális életre a fogmosás hiánya

A Daily Mail online számolt be arról a kínai kutatásról, amely megállapította, hogyan hat a fogmosás hiánya a szexuális élet minőségére.

A szakértők régóta hangsúlyozzák a megfelelő szájhigiénia fontosságát, ám arról még nem esett szó, milyen hatással van a szexuális életre. A Jinan University kutatói érdekes összefüggést találtak a merevedési zavarok és a fogíny állapota között. 

A Journal of Sexual Medicine szaklapban jelent meg az a tanulmány, amely több mint 200 000 férfi egészségügyi adatainak elemzéséről számolt be. A vizsgálatok során kiderült: a fogínybetegségben szenvedő férfiak 2,85-ször hajlamosabbak merevedési zavarokra. Korábban, egy spanyol kutatók által készített tanulmány, hasonló eredményekről számolt be: az erekciós problémákkal küzdő fériak 74 százalékán ínybetegsége is volt. 

A kutatók szerint a férfiak nagyobb figyelmet kellene szenteljenek a szájhigiéniának, ajánlott naponta kétszer fogat mosni és egyszer fogselymet használni. Xincai Zhou, a nemrég megjelent kutatás szerkesztője felhívta a szakorvosok figyelmét arra, hogy merevedési gondokkal küzdő pácienseiket küldjék el fogászati szakrendelésre is.  

 

Kapcsolódók

Kimaradt?