Négy mozgásforma, ami jobbá teszi a szexet

A rendszeres testedzés nemcsak egészségünk megőrzése érdekében fontos, hanem a szexuális életünket is javítja – állítja a healthline. Ha jó formában vagyunk az élvezetesebbé teszi a szexet mindkét fél számára. Éppen ezért ajánlunk négy mozgásformát, amely rendszeres végzés esetén jobbá teszi a szexfunkciókat.

A tudomány is alátámasztja ezt, egy korábbi kutatás során igazolták, hogy a rendszeresen edző férfiaknál kisebb eséllyel alakulnak ki szexuális zavarok.

Kardió gyakorlatok

Az American Heart Association szerint a rendszeresen végzett mozgás (legyen az mérsékelt, vagy akár intenzív) javítja a szív- és érrendszer állapotát. Mindez kiegészítve egy kiegyensúlyozott étrenddel a megfelelő testsúly megtartásában is segít. A testünk ezt úgy hálálja meg, hogy jobban bírja a fizikai megterhelést. Egy, 400 férfi részvételével készült klinikai vizsgálat kimutatta, hogy az aerob mozgás a merevedési zavarok kezelésére is alkalmas. 

Ha korábban nem sportoltunk, érdemes egy könnyű sétával kezdeni, majd áttérni a kocogásra, futásra. Hasonlóan jót tesz a biciklizés, úszás, az elliptikus tréner, vagy egyéb mozgásforma, ami megemeli a pulzusunkat. 

A törzs izmai

A törzsünk izmait nagyon sok, különféle gyakorlattal erősíthetjük. Például fekvőtámasszal, felülésekkel, plankkel. Az oldalplank törzsünk minden izmát megmozgatja, így nem érdemes kihagyni. Emellett javítja az egyensúlyunkat is, ami csak jó tesz a szexuális életünknek.

Fontos az egyensúly

Egy izmos törzs képes megtartani a test egyensúlyát a különböző pozíciókban, ám ha ez nem lenne elég gyakorlatokkal is javíthatjuk. A mountain climber gyakorlat amellett, hogy erősíti az izmainkat, átmozgatja testünket, segít egyensúlyba is hozni. 

 

Mélyizmokat erősítő gyakorlatok

A Kegel-gyakorlatok segíthetnek a mélyizmok megerősítésében nőknek és férfiaknak egyaránt. Amellett, hogy a pozitívan befolyásolják az altest működését, az élvezetesebb szexhez is hozzásegítenek. Az izmok erősítésére hasznos gyakorlatnak bizonyul, ha pisilés közben megpróbálják pár másodpercig visszatartani a vizelet folyását. 

Kapcsolódók

Kimaradt?