Felmérés: ilyen a szex a gyerek születése után

Egy kisbaba születése a legtöbb pár életét megváltoztatja. Az olyan korábban hétköznapinak tűnő tevékenységek, mint egész éjszakát átaludni, nyugodtan elfogyasztani az ebédet, megnézni egy filmet átértékelődnek és ritkábbak lesznek, hiszen az újdonsült szülők a babára figyelnek. Egy amerikai matracgyártó cég felmérést készített arról, mennyiben változtatja meg a párok szexuális életét egy kisbaba – számol be a Fatherly.

Közel ezer szülő töltötte ki a cég kérdőívét, melynek a szexuális életüket firtatta. A válaszokból kiderül: sokkal kevesebbet vannak együtt a párok, mint gyermekük születése előtt, csökken a szexuális vágy és a szex minősége is.  

A terhesség és a szülés a nők testére van leginkább hatással, ezért a felmérés szerint nem meglepő, hogy a kutatásban résztvevő nők 47 százaléka elégedetlen a szülés utáni együttlétek minőségével, a férfiak esetében ez az arány 43 százalék. A megkérdezett nők 40 százaléka nem érzékelt változást (a férfiak 47 százaléka), és mindössze 13 százalékuk állította, jobb lett a szex szülés után. A férfiak mindössze 10 százaléka állította ugyanezt. 

Sokkal látványosabb az eltérés a nemek között a szexuális vágy tekintetében. A nők 61 százaléka vallotta, hogy csökkent a szexuális vágyuk, míg a férfiak 30 százaléka számolt be ugyanerről. A férfiak 51 százaléka, a nők 30 százaléka nem észlelt változást, és alacsony azok aránya akik pozitív változásról számoltak be. 

A felmérésben megkérdezettek többsége arról számolt be, hogy közel felére csökkent a szexuális együttléteik száma. 57 százalékuk negatívan élte meg ezt a változást, míg 21 százalékuk közömbösen viszonyult. Akadtak olyan szülők, akik többet szeretkeznek a gyermekük születése után, 80 százalékuk elégedett ezzel a változással. 

A felmérés megjegyzi, nem kell megijedni, ha csökken a kapcsolatban a szeretkezések száma. A baba születése, az új helyzet, az állandó fáradtság, a megváltozott test rengeteg változással jár együtt. Fontos azonban, hogy idővel „belerázódjunk” az új rendszerbe, amely mindenki számára a legjobb. 

 

 

Kimaradt?