Felmérés: több időt töltünk a telefonunkkal, mint a szexszel

Megdöbbentő adatokkal szolgál az a kutatás, amely az emberek ágyban töltött idejéről, hálószobai szokásairól számol be – írja a Mirror. A felmérésben a Nectar Sleep cég több mint kétezer brit szokásait vizsgálta.

Nem meglepő módon a legtöbb időt az ágyban alvással töltünk. A második helyen azonban nem a szex van – ahogyan azt sokan gondolnánk – hanem a munka.

A felmérés szerint ugyanis egy átlagos brit az ágyban heti 11,2 órát tölt munkával. A képzeletbeli dobogó harmadik fokán a tévénézés szerepel (heti 9,1 óra), a negyedik helyen pedig a nyugtalan forgolódás (heti 6,3 óra). A kutatás kimutatta, hogy az okostelefonok rossz hatással vannak a szexuális életre, ugyanis míg az ágyban telefonozással, közösségi oldalak görgetésével 4,2 órát töltünk, addig szexre csupán heti 3,5 óra jut.

A kutatás eredményeit alátámasztja a Twitter egyik korábbi elemzése, amely kimutatta: az Egyesült Királyságban több millió felhasználó volt online éjfél és hajnali 5 között.

Mi a megoldás?

Susan Quilliam párkapcsolat-terapeutát nem lepték meg az eredmények. „A modern társadalom és technológiák miatt az emberek éjjel-nappal készenlétben vannak, így a munkaidő és a szabadidő egybecsúszhat” – magyarázza a szakértő. „Manapság az ember sokkal több stressznek van kitéve, mint korábban, így érthető, hogy sokat forgolódunk az ágyban” – folytatta. A terapeuta szerint a megoldás egy egészséges alvási rutin kialakítása: a munkahelyi stresszt ne vigyük haza, igyekezzünk megtalálni azt, ami megfelelően ellazít minket. „És igen, szánjunk több időt a szexre. A felszabaduló endorfinok miatt jobban fogunk aludni is” – tanácsolja a terapeuta.

Kapcsolódók

Kimaradt?