banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Zilahon is készülnek az ünnepre: felszerelték a díszvilágítás egy részét, lesz korcsolyapálya

A téli ünnepek varázsa Zilahra is elérkezett, ünnepi díszbe öltözött a héten a város. Az utolsó simítások még zajlanak, decemberre minden dekoráció a helyére kerül.

Fazakas Miklós alpolgármester a Maszolnak elmondta, az idén 232 különböző méretű fénygömböt, 147 hópelyhet, több mint 7 kilométernyi fényfüzért, 40 keresztfényű transzparenst, 50 oszlopra szerelhető fényfigurát helyeztek el, 14 fát ünneplőbe öltöztettek, a városban két feldíszített fenyőfát állítottak, egyiket a nagypark bejáratához, a másikat a városháza elé, és három Mikulásnak, valamint egy nagy hóembernek örülhetnek majd a gyermekek.

A központi márványtér már teljes pompájában díszeleg, de számos központi tér, illetve zöldövezetet, játszótér fog fényárban tündökölni. Az elmúlt évekhez viszonyítva ezúttal csak a régi villanyoszlopokon lesz díszvilágítás, mert az európai alapokból megvalósult közvilágítás korszerűsítése miatt a munkálatok garancia alatt állnak, így az Avram Iancu, Nagy, S. Bărnuțiu és a Kraszna utcában nem lesznek fényfűzérek az oszlopokon.

Helyén a város karácsonyfája | Fotók: Kulcsár Mária

Elmaradnak a rendezvények és a karácsonyi vásár, viszont két korcsolyapályának örvendhetnek a helybéliek és a városba látogatók. A sportcsarnok mellett lévőt már a napokban üzembe helyezik, de hamarosan a bevásárlóközpont parkolójában lévőt is átadják.

„A hét közepén megkezdtük a sugárút kivilágítását, majd fokozatosan felgyújtottuk a fényeket a város többi részén is, hogy az ünnepekre kellemes hangulatot teremtsünk. Feldíszítjük és kivilágítjuk a városhoz tartozó Felsőnyárló (Stâna) és Vártelek központi területeit is” – mondta az alpolgármester.

Lakatos Sándor helyi tanácsos hozzátette, RMDSZ kezdeményezésre az idén is lesz Szabadfogas Mozgalom, amelynek keretében bárki ingyen elvihet egy kabátot vagy más ruhadarabot a központban lévő nagypiac bejárata mellett felállított fogasról.

A mozgalom célja más nagyvárosokhoz hasonlóan, meleg ruhával ellátni a rászorulókat, ezért ha van valakinek felesleges ruhája, ne dobja el, tegye majd a fogasra. A kezdeményezés jelmondata: „Ha fázol vegyél le egy kabátot, ha nem szeretnéd, hogy mások fázzanak, tegyél ide egyet”. A mozgalom már öt éve működik sikeresen Zilahon, amely által sok rászoruló ingyen juthatott melegruhához, és ha valakin segíthettek ezzel, már megérte az akció – mondta a tanácsos.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?