banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Vákár István: A célunk az, hogy ne tudjanak megkerülni minket, a mérleg nyelve legyünk a Kolozs megyei önkormányzatban

„Csak akkor tudjuk sikerre vinni terveinket, a magyar közösség számára fontos fejlesztések és közösségi programok megvalósuljanak, ha erős képviseletünk van a megyei tanácsban, illetve a megye vezetésében ott vagyunk döntési pozícióban. Az elmúlt mandátumokban éreztük és éreztettük, erős képviselettel rendelkezünk, a magyar közösség támogatását élvezzük, ott vagyunk döntési pozícióban, beleszóltunk a megyei költségvetés elosztásával, fejlesztésekkel, infrastrukturális beruházásokkal, civil szervezeteknek szánt támogatásokkal kapcsolatos ügyekbe, nem tudtak megkerülni" – vallja Vákár István, Kolozs megyei tanácsosjelölt.

Tennivaló, megvalósítanivaló is bőven akad még. A tanácsosjelölt azt állítja, hogy erre csak akkor van egyértelmű garancia, ha a erős képviseletünk lesz a Kolozs megyei képviselő-testületben és megyei tanács vezetőségében ott leszünk továbbra is: „most arra kérünk felhatalmazást, hogy ezt a munkát, illetve szolgálatot a következő négy évben is folytathassuk. Ha nem leszünk elegen június 9-én, elveszíthetjük a képviseletünket Brüsszelben, meggyengülhetünk az önkormányzatokban."

Egy közösség attól lesz erős, ha becsben tartja kultúráját, épített örökségét, elismeri művészeit, alkotóit. Ezt szolgálja a régi pompáját visszanyerő válaszúti Bánffy-kastély is, a megye egyik legnagyobb kulturális beruházása. A megyei úthálózat fejlesztése terén a tordaszentlászlói (Magyarlóna – Magyarfenes – Tordaszentlászló – Kisbánya – Borrév – Fehér megye határa) és a vajdakamarási utat, a Kolozs magyar közösség számára két kiemelt fontossággal bíró útszakaszt sikerült uniós alapokból felújítani. Soha nem látott módon fejlődtek a kórházak, javítva ezáltal az egészségügyi ellátás minőségén: Szamosújváron új komputertomográfot (CT-t) helyeztek üzembe, Aranyosgyéresen pedig mágneses rezonanciás képalkotó készüléket (RMN-t) szereztek be a Kolozs megyei önkormányzat támogatásával.

16,8 millió lejjel támogatták az elmúlt években a megyében tevékenykedő civil szervezetek, sportegyesületek és egyházközségek projektjeit. A kulturális keretösszeg 40%-át fordították magyar civil szervezetek programjaira, rendezvényeire, valamint az ifjúsági és oktatási pályázatokat illetően a rendelkezésre álló keret egyharmadát biztosították magyar érdekeltségű projektekre, ezáltal is minden eszközzel támogatva a magyar közösségünket.

(Támogatott tartalom)

AEP 23240001

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?