banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Kolozsvár: átadták az új gyermekpszichiátriai kórházat

Átadták az új gyermekpszichiátriai kórházat, amelyet uniós támogatásból valósított meg a Kolozs megyei önkormányzat, a funkcionalitását és felszereltségét tekintve országos szinten egyedülálló egészségügyi intézményt. A projekt összértéke 38,8 millió lej, amelyet a 2014–2020 Regionális Operatív Programból finanszírozott az önkormányzat.

„Új kórházat építettünk a gyermekpszichiátria számára, a legkorszerűbb körülményeket biztosítva a páciensek számára, a kolozsvári gyermekgyógyászatot támogatva, amely országos szinten is egyik legjobb.  Az RMDSZ kiemelten fontosnak tartja a kórházak fejlesztését, az elmúlt 8 évben több mint 75 millió euró értékű beruházásokat eszközöltünk Kolozs megyében, soha nem voltak ekkora hordejű befektetések az egészségügy területén. Június 9. után is azt várjuk el, hogy ennél is több forrás legyen lehívható, amelyeket közösségeink gyarapítására fordíthatunk. Legyen erőnk továbbra is az önkormányzatokban és Európában” – idézi Vákár Istvánt, a Kolozs Megyei Tanács alelnökét a megyei RMDSZ közleménye.

A közel 3700 négyzetméteres épület két emelettel bővült, valamint 3 millió lej értékben szerezték be a korszerű felszereléseket ugyancsak európai alapokból és a megyei önkormányzat költségvetéséből – olvasható a kommünikében.

Fotó: Kolozs megyei RMDSZ

Ugyanakkor tudatják, a földszinten kapott helyet a recepció, a titkárság, valamint az egynapos betegellátási részleg 15 férőhellyes kapacitással, szintén a földszinten található a járóbeteg-rendelő. Az első emeleten találhatók a kórtermek összesen 30 ággyal, életkor szerint ellátó egységekre osztva. Itt találhatók az orvosi rendelők is, valamint a kreatív és oktató tevékenységeket szolgáló munkaterápiás szoba.

A második emeleten található a 10 férőhelyes drogbeteg osztály, az akut terápiás osztály, rendelők, valamint egy belső udvar. A harmadik emeleten oktatásra szánt terek találhatók – amfiteátrum, két laboratórium és gyakorlati munkaterem, médiakönyvtár stb., de található még egy osztályterem is a páciensek számára, valamint egy gyógytorna szoba.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?