banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Több Kolozs megyei tanintézményben indul magyar előkészítő osztály

Április 11-én indul az iratkozás az előkészítő osztályokba. Több mint 40 Kolozs megyei tanintézményben indul magyar nyelvű előkészítő osztály. Kolozsváron mind a belvárosi, mind a kerületi iskolák várják a magyar előkészítős korú gyerekek.

Egy-egy előkészítő osztály indul az Onisifor Ghibu Elméleti Líceumban, a Brassai Sámuel Elméleti Líceumban, a Waldorf Líceumban, a Sigismund Toduță Zenei Főgimnáziumban, az Octavian Goga Általános Iskolában, a Nicolae Titulescu Általános Iskolában, a Talentum Református Iskolában. A kolozsvári Báthory István Elméleti Líceumban három, míg az Apáczai Csere János Elméleti Líceumban, a János Zsigmond Unitárius Kollégiumban, a Református Kollégiumban két-két előkészítő osztály fog indulni.

Fotó: Adobe Stock

„Legyen szó központi vagy negyedi iskoláról, a tanintézményeinkben hozzáértő magyar pedagógusok támogatásával fejlődnek gyermekeink. Ezt már mi is tapasztaljuk, a most előkészítős kisfiamon keresztül, aki egy nagyon kedves, befogadó közösség tagja a Ghibuban. A minőségi magyar nyelvű oktatás kijár minden Kolozs megyei és erdélyi magyar gyereknek, a megteremtése pedig érdeke kell legyen szülőnek és diáknak, a tanároknak, nevelőknek és mindannyiunknak, akik az erős erdélyi magyar közösség jövőjét építjük” – idézte Fugel Edina tanácsost a kolozsvári RMDSZ közleménye.

Az előkészítő osztályba való iratkozás első szakasza április 11. és május 14. között zajlik a tanintézményekben hétfőtől csütörtökig 8–18 óra között, valamint pénteken 8–17 óra között. A beiratkozásra vonatkozó kéréseket május 20–27. között dolgozzák fel, ezt követően pedig május 29-én közzéteszik az eredményeket. A kérések megoldása június 10–14. között várható, a végső eredményt pedig június 21-én teszik közzé. Szeptember 2–6. között a megyei tanfelügyelőség besorolja a betöltetlen helyekre az addig be nem íratott gyerekeket.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?