banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Módosul az előkészítő osztályba történő beiratkozások ütemterve

Aktuálizálta az oktatási minisztérium az előkészítő osztályba történő beiratkozások menetrendjét. A módosításokról szóló miniszteri rendelet rövidesen megjelenik a Hivatalos Közlönyben – tájékoztatott pénteken a szaktárca.

A közleményben emlékeztetnek, hogy a tanintézetek május 3. és 18. között fogadták a beiskolázási kérelmeket. A frissített ütemterv szerint május 29. és június 6. között az oktatási intézményeknek el kell bírálniuk a lakóhely szerinti iskolától eltérő tanintézetbe való beiratkozásra irányuló kérelmeket; azokat a gyerekeket, akiket helyhiány miatt nem vettek fel a kiválasztott iskolába, be kell sorolni a lakóhely szerinti tanintézetbe, ha a kérelemben megjelölték ezt a lehetőséget; az iskolákban és a megyei tanfelügyelőség honlapján közzé kell tenni az előkészítő osztályba felvett gyermekek névsorát és a betöltetlenül maradt helyek számát.

Fotó: Fodor Zsuzsanna

A beiratkozás második szakaszában, június 6. és 12. között fogadják azoknak a szülőknek a beiskolázási kérelmeit, akiknek a gyermekét valamilyen okból nem sorolták be az előkészítő osztályba az első szakaszban. Június 13. és 19. között az iskolák feldolgozzák a kérelmeket, és közzéteszik a beíratott gyerekek végleges listáját.

Szeptember 1. és 8. között a megyei tanfelügyelőségeknek a szülők vagy törvényes képviselők kérelme alapján rendezniük kell minden olyan gyermek helyzetét, akit valamilyen okból nem soroltak be az előkészítő osztályba.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?