Utashiány miatt járatokat törölnek a marosvásárhelyi repülőtérről

Egy ideig nem lehet Rómába és Londonba repülni Marosvásárhelyről.

2022 januárja és márciusa között 45 romániai járatának a műkedését szünetelteti a Wizz Air fapados légitársaság. Az intézkedés a marosvásárhelyi Transilvania Nemzetközi Repülőteret is érinti. A légikikötő menetrendjéből kikerül 2022. január 9. és március 29. között a Marosvásárhely–Róma, valamint január 9. és március 9. között a Marosvásárhely–London járat.Kevesebb úticél lesz elérhető a Wizz Air járataival/Fotó: Facebook/Wizz Air

Peti András, a repülőtér igazgatójának tájékoztatása szerint a járatok törlését az alacsony utasszám indokolta, ami a légitársaságok számára veszteséget jelentett.

„Az egy hete Párizs irányába indított repülőjáratra majdnem egyáltalán nincsen érdeklődés. Sokan kérték a légitársaságokat, hogy indítsanak Párizs és Milánó irányába is járatot Marosvásárhelyről, és most, hogy ez biztosítva van, kiderült, egyelőre nem nyereséges a kezdeményezés” – magyarázta Peti András.

Hozzátette, a járatok alacsony kihasználtsága azzal is magyarázható, hogy nagyon sok országban állandóan változnak a járványügyi be- és kiutazási szabályok, és ez a bizonytalanság befolyásolja az utaslétszámot. Jelenleg a marosvásárhelyi nemzetközi repülőtérről Londonba, Dortmundba, Budapestre, Memmingenbe, Rómába, Párizsba és Milánóba lehet utazni, de a menetrend a légitársaságok döntéseitől függően bármikor változhat.

Kapcsolódók

Kimaradt?