banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Kolozsvár a második számú charterjárat központ az országban

A nyári szezonban három kontinens 15 repterére lehet majd eljutni bérelt járatokkal a szamosfalvi légikikötőből.

15 célállomásra indulnak charterjáratok a szamosfalvi reptérről az idei idegenforgalmi szezonban. A járatok egy része már közlekedik. Ezzel Kolozsvár a charterjáratok második számú hazai központja Bukarest után. A fővárosi Henri Coandă reptérről induló, kizárólag az utazási irodák ügyfeleit szállító bérelt járatokkal 40 külföldi úti cél érhető el.

Kolozsvárról öt szigeten található, hat görögországi helyszínre szállítják majd a turistákat, Krétára, Korfura, Rodoszra, Zákinthoszra és Szkiáthoszra. Spanyolországon belül Mallorcára, Costa Bravára és Costa Blancára lehet majd eljutni charterjárattal, Egyiptomban pedig Hurghadába és Sarm es-Sejkbe. Észak-Ciprusra, Marokkóba, Tunéziába és a törökországi Antalyába fognak még gépek közlekedni a szamosfalvi légikikötőből.

Az elmúlt hónapokban a charterjáratos utazások jelentették a túlélést sok turisztikai iroda számára. A bérelt repülőgépes nyaralások várhatóan szezonban is népszerűek lesznek, a tervek szerint Antalyába és a krétai Heraklionba heti négy járat indul majd. A charterjáratok ugyanakkor nagyon jól jöttek a légitársaságoknak is, mivel a beutazási korlátozások miatt rengeteg menetrendszerű járatot voltak kénytelenek felfüggeszteni.

Az európai légiforgalmi szervezet, az Eurocontrol becslései szerint idén júniusban a polgári légiközlekedés volumene 45 százaléka lesz csak a 2019-es szintnek. A szervezet januárban azt prognosztizálta, hogy a márciusi forgalom 72 százalékkal marad el a két évvel korábbi értéktől. Az adatok azt mutatják, hogy a visszaesés ennél kisebb, 64 százalékos volt, de ez is óriási érték, ami elképesztő összegű veszteséget jelent a légitársaságok számára.

(Nyitókép: Facebook/Tarom)

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?