Ünnepre hangol Kézdivásárhely

A díszkivilágítás idén visszafogottabb lesz a céhes városban a korábbi években megszokottnál.

Tartalmas és színes programokkal veszi kezdetét az adventi időszak Kézdivásárhelyen. A rendezvénysorozatban lesz kulturális program, karácsonyi vásár és gyermekváros, valamint fénygyújtás. A szervezésbe, a városháza mellett idén bekapcsolódott a Vigadó Művelődési Ház és a Wegener Pro Sanitate Alapítvány is. A céhes város díszkivilágítása azonban visszafogottabb lesz az idén: csak a Gábor Áron-térre és környékére szorítkozik.Feldíszítik a főtéri fenyőt | A szerző felvétele

A programok egyaránt zajlanak különböző helyszíneken és virtuálisan: a VigadóArt Tündöklő alakban című adventi sorozata a Vigadó Művelődési Ház Facebook-oldalán lesz megtekinthető, az önkormányzat közösségi oldalán pedig minden szombaton adventi üzenet és gyertyagyújtás is lesz. Adventi üzenetet fogalmaz meg Beder Imre református lelkipásztor, T. Olasz Béla, a kantai Szentháromság templom segédlelkésze, László Zsolt, a Boldog Özséb Plébánia segédlelkésze, valamint Végh Nimród evangélikus lelkész.

Mindezek mellett, december 5-én, hétfőn a Mikulás meglátogatja a kézdivásárhelyi óvodák kisgyerekeit, ugyanezen a napon a W. Wegener Parkban ünnepélyes keretek között felgyújtják a díszkivilágítást, ahol még a Mikulás is felbukkanhat. December 10-én, szombaton hagyományos termékvásár lesz, amely karácsonyi vásár is lesz egyben, aztán december 22-én, csütörtökön megnyitja kapuit a Karácsonyi Gyermekváros, Kézdivásárhely mesevárosa. A részletes program a www.kezdi.ro honlapon érhető el.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?