banner_Lby144CD_KUK_12_maszol-970_250.jpg
banner_JLt9ZURq_KUK_12_maszol-300_250.jpg

Teljes fényében ragyog a csíkszeredai adventi koszorú

Fotó: Csíkszereda VárosházaSok évre visszatekintő hagyománynak megfelelően idén is a városháza által szervezett közösségi alkalmak nyomán ragyogtak fel sorra az adventi várakozás fényei Csíkszeredában. A negyedik gyertya lángjával teljes fényében áll a hargitai megyeszékhely koszorúja, eggyé vált a hit, a remény, az öröm és a szeretet teljessége.

A negyedik gyertya meggyújtásához érkezett a csíkszeredai városháza ünnepváró esemény-sorozata. A megyeszékhely lakói egész hétvégén színes programok során hangolódhattak az ünnepre. Többféle tematikus vásár, meseváros, gyermekfoglalkozások, kulturális programok és szabadtéri korcsolyás buli is szerepelt a kínálatban.

Vasárnap kora este a város központi parkjában gyűltek össze a városlakók. A város karácsonyfáját körülölelő adventi koszorún ezen a napon gyúlt fel a negyedik gyertyaláng, amely a szeretetet jelképezi. Az ünnepre hangolódást a Csíkszeredai Gyermekek Háza Serketáncosai és szólistái tették teljessé Ádám Katalin és Ádám Rebeka vezetésével. A karácsonyi énekeket és kántálási szokásokat előadó csoportban egyszerre énekelt több generáció, sok gyermek a szüleivel együtt állt a dobogóra.Küsmödi Csongor-Ignác | Fotó: Farkas Endre

A negyedik adventi vasárnapon Küsmödi Csongor-Ignác, a Szent Kereszt plébánia segédlelkésze tartott áhítatot. A segédlelkész az emberi életben sorakozó tervezett és előre nem látott találkozásokról szólt. Mint kifejtette: a karácsonyhoz közeledve a találkozások során a szeretet lángját kell továbbadják egymásnak az emberek. „A szeretet lángjának továbbadása bennünk is szeretetet kell, hogy szüljön, ekkor tud igazán a szívünk örülni” – hangsúlyozta.Fotó: Csíkszereda Városháza

Az adventi esemény-sorozat zárásaként Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere kívánt áldott ünnepet s boldog új esztendőt, majd sétára hívta az ünneplőket a Mikó-várhoz, amelynek falain a „Karácsonyt álmodtam” témában készült gyermekrajzok elevenedtek meg fényfestés formájában.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?