Nagy ajándék, kicsi cipő – jótékonysági akciót hirdet a Sapientia csíkszeredai kara

A Sapientia – Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Karának munkatársai minden év karácsonyi időszakában bekapcsolódnak egy-egy jótékonysági kezdeményezésbe. Idén Kalányos Ottó csíkszentkirályi segédlelkész alcsíki cigánypasztorációs tevékenységét kívánják segíteni, december 20-ig várják a felajánlásokat.

A Sapientia – EMTE Csíkszeredai Karának munkatársai felhívásukban megfogalmazták: szeretnék megadni a lehetőséget minél több gyereknek, hogy iskolába járhassanak, és a lábbeli hiánya ne legyen akadálya annak, hogy tanulhassanak. Ezért az adventi időszakban cipőgyűjtésbe kezdtek.

A gyűjtést főként 7–14 év közötti gyerekek számára indítják el – áll az egyetem közleményében. Elsősorban 30-40 közötti méretezésű, kifogástalan állapotban lévő használt, megtisztított vagy teljesen új őszi és téli cipőket várnak a Sapientia Csíkszeredai Karának (Szabadság tér 1. szám) bejáratánál kihelyezett dobozba, vagy az egyetem előcsarnokában az erre kijelölt helyre. Az adományokat december 20-án estig lehet elhelyezni a megadott helyszíneken.

Az adományozókat arra kérik, hogy a cipőket úgy juttassák el a kijelölt pontok valamelyikére, hogy a cipőfűzők legyenek összekötve, hogy ne vesszenek el a párok és könnyebb is legyen a lábbelik célba juttatása.

Amennyiben valaki cipővel nem tud hozzájárulni a gyűjtéshez, pénzbeli adományt utalhat az egyetem következő bankszámlaszámára (lejben): RO61OTPV260000073814RO09, megjegyzésben kérik feltüntetni: „Donație crăciun” („Karácsonyi adomány”).

A felajánlott összegből olyan méretű cipőket vásárolnak, amelyekből az akció során a legkevesebb gyűlt, de az igény nagyobbnak mutatkozik rá. A szervezők kiemelik, hogy a felajánlott cipő vagy pénzösszeg mellett csokoládéval, édességgel is hozzájárulhat bárki a ünnep szebbé tételéhez, a fent említett helyszínen ezeket is el lehet helyezni.

A gyűjtéssel kapcsolatban további indormáció a csikszereda@uni.sapientia e-mail címen, vagy a 0722/543–022-es telefonszámon kapható hétköznap 9–16 óra között.

(Borítókép: illusztráció)

Kapcsolódók

Kimaradt?