Magyar filmek határtalanul – egyetemi filmklubokat indítanak Csíkszeredától Sopronig

A klasszikus magyar filmkincs és a közös mozizás élményének újrafelfedezése céljával kezdeményezte a Nemzeti Filmintézet magyarországi és határon túli egyetemeken az egykor népszerű filmklubok újraindítását. A Filmioklubok vetítésekkel, beszélgetésekkel a magyar mozi javát ismertetik meg az egyetemista fiatalokkal.

A Sapientia EMTE Csíkszeredai Kara is csatlakozik ahhoz a kezdeményezéshez, amelynek nyomán 23 magyarországi és határon túli egyetemen indulnak filmklubok. Az eseménysorozat középpontjában klasszikus magyar filmekkel találkozhatnak a mozikedvelők a Körhintától az Eldorádóig.Eldorádó

A Nemzeti Filmintézet kezdeményezésre megszervezett filmklubok ingyenes vetítésekkel, beszélgetésekkel „a magyar mozi javát ismertetik meg az egyetemista fiatalokkal”, és a szervezők szándéka szerint újra közösségi élménnyé varázsolják a filmnézést.

A Nemzeti Filmintézet a szervezők felkészítésére jelenléti és online oktatást is kínált, vendégül látta őket a Budapesti Klasszikus Film Maratonon és a Ludwig Múzeumban látható Nagylátószög - 120 éves a magyar film című nagyszabású kiállításon is.

A filmklubszervezők a FILMIO kínálatából ingyenesen vetíthetik a digitalizált és felújított magyar filmeket kiváló kép- és hangminőségben. A csíkszeredai vetítések programja elérhető az esemény Facebook-oldalán.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?