banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Elindult a Sapientia csíkszeredai karának Podcast-csatornája

Elkezdte működését a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának hivatalos Podcast-csatornája. A bemutatkozó adás témája a SARS-CoV-2 „világkörüli turnéja” volt.

Péntektől hivatalosan is elindult a csíkszeredai kar Podcast-csatornája – adta hírül az egyetem vezetősége. A csatornán a kar oktatói és meghívottai rendszeresen jelentkeznek majd változatos tartalmakkal, kérdésekkel, vitákkal. Az első adás során a SARS-CoV-2  vírussal kapcsolatos olyan részleteket jártak körül, amelyekről úgy gondolták, érdemes szakemberek bevonásával beszélgetni.

„Első kézből hoztunk információt arról, hogyan zajlik a tesztelés, melyek a PCR tesztek előnyei és hátrányai, miért fordulhat elő fals eredmény, melyek lehetnek a fertőzés hosszútávú tünetei, vagy mit kell tudnunk az egyes oltásokról" – írták a csatorna premierjének alkalmával.

Az első adásban közreműködött Dr. Albert Beáta, biológus, a Sapientia EMTE professzora, és a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház Covid-laboratóriumának vezetője, dr. Szécsi Csilla, infektológus, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház fertőző betegségeket kezelő osztályának szakorvosa, dr. Tar Gyöngyi, megyei tisztifőorvos, a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság vezetője, a Sapientia EMTE oktatója és dr. Bálint Emese-Éva, a Sapientia EMTE adjunktusa, a Covid-labor munkatársa.

Kapcsolódók

Kimaradt?