Újabb áldozatot szedett a Fekete-tenger: egy 21 éves fiatalember vesztette életét Costinești-en

Egy 21 éves fiatalember holttestére bukkantak a Fekete-tenger romániai partszakaszán Costinești-nél. Ő az ötödik halálos áldozat ezen a héten. A most megtalált fiatal és társa eltűnését még kedden este jelentették a hatóságoknak. A másik turistát még keresik.

Két fiatal turista eltűnését jelentették kedden este Costinești-en. Egyikük holttestét csütörtökön megtalálták a vízimentők az üdülőtelep központi plázsa mellett a hullámtörők között. A másik fiatalt még keresik.

A Dobrudzsa megyei katasztrófavédelem közölte, a holttest megtalálását követően azonosították az áldozatot, bebizonyosodott, hogy a két keresett személy egyike. Mindössze 21 éves volt.

Fotó: RomaniaMama.ro

A két fiatal annak ellenére merészkedett be a tengerbe, hogy immár ötödik napja fürdőzési tilalom van érvényben a Fekete-tenger romániai partvidékén. A veszélyre a vízimentő állomásokra kitűzött vörös zászló figyelmeztet, ám nagyon sokan vannak, akik figyelmen kívül hagyják a riasztást.

Az eltűntek keresésére indult mentőcsapatoknak is abba kellett hagyniuk a keresést szerdán délután, mert olyan erősek voltak a hullámok, hogy életveszélyes volt a tengeren tartózkodniuk. A keresést csütörtökön indítottak újra.

Ezen a héten eddig összesen öten vesztek a Fekete-tengerbe a román partok mentén. Négyen a hatósági tiltás ellenére merészkedtek és fulladtak bele a tengerbe. Az ötödik halálos áldozat egy vízimentő, aki Észak-Eforién vesztette életét, miközben éppen meg akart menteni egy bajba jutott turistát.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?