FRISSÍTVE – Gyász a Fekete-tengeren: a vízimentő is életét vesztette, miközben másnak próbált segíteni

FRISSÍTVE: Tragédiával kezdődött a hét a Fekete-tenger partján lévő üdülőhelyeken: hétfő délelőtt megfulladt egy 23 év körüli fiatalember Saturnon – adta hírül a Digi24. FRISSÍTÉS: Két másik nyaraló is vízbefúlt hétfőn. FRISSÍTÉS 2: Kiderült, Észak-Eforién ketten veszítették életüket, közülük az egyik maga a vízimentő, aki megprbált kimetneni egy bajba került fürdőzőt. A román tengerparton fürdési tilalom van érvényben az erős szél és a heves hullámok miatt. 

A kép illusztráció | Fotó: AgerpresA hírtelevízió szerint az áldozat a barátjával hétfő reggel érkezett a tengerpartra, és a vízimentők tilalma ellenére mentek a hullámok közé. Az egész tengerparti szakaszon kitűzték a vörös zászlót a nagy szél és az erős hullámok miatt, azaz fürdőzési tilalom van érvényben – közölték.

Az áldozat barátja ki tudott menekülni, a helyszínre riasztott vízimentők a pórul járt férfit is kihúzták a partra, a kiérkező mentősök megpróbálták újraéleszteni, de nem sikerült megmenteni az életét.

FRISSÍTÉS: Kora délután a Digi24 azt közölte, hogy háromra nőtt a hétfői áldozatok száma a tengerparton. Észak-Eforién ketten fulladtak a vízbe, az egyik egy 28 éves Ialomița, a másik egy 48 éves Dâmbovița megyei férdi volt.

A vízimentők egyébként arra panaszkodnak, hogy a nyaralók többsége fihgyelmen kívül hagyja a figyelmeztetéseket, emiatt sok turistával konfliktusba keverendek, mások pedig nem veszik komolyan a hullámok erejét.

A román tengerparti szakasz északi üdülőinek, Năvodari és Mamaia kivételével, ahol sárga jelzésű figyelmeztetés van érvényben, mindenütt vörös zászlót vontak fel, azaz fürdőzési tilalom van.

FRISSÍTÉS 2: Az Észak-Eforie üdülőhelyen hétfőn megfulladt két áldozat egyike maga a vízimentő volt, aki a bajba jutott fürdőző után ugrott a vízbe. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?