banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Új úszómedencével bővítenék a nagyváradi élményfürdőt

Új szabadtéri úszómedencével bővítenék a nagyváradi élményfürdőt, miután a Nymphaea Aquapark eddigi edzőmedencéje átkerült a Nagyváradi Városi Sportklub felügyelete alá.

Úszómedence épülhet a nagyváradi Nymphaea Aquapark főépülete mellé, a tavirózsa alakzat „szirmai” közé. A 2016-ban megnyílt élményfürdőt felügyelő Nagyváradi Közterület-fenntartó Vállalat (ADP) erre vonatkozó projektjét már jóváhagyta a polgármesteri hivatal városrendezési bizottsága, az indoklás szerint pedig azért van szükség a bővítése, mert a fürdő ezáltal még népszerűbbé válhat a turisták körében.

Ismeretes, hogy az aquapark területén lévő olimpiai úszó- és ugrómedencét tavaly átvette a polgármesteri hivatal és a Nagyváradi Városi Sportklub felügyeletére bízta. Emiatt az élménypark látogatóinak jelenleg nincs lehetőségük nagyméretű úszómedencét szabadon használni.

A nagyváradi élményfőrdő nemcsak a Bihar, hanem a szomszédos megyéből érkezők egyik kedvelt úticélja | Fotó forrása: Nagyvárad Polgármesteri Hivatala

Az új medencét kétszáz négyzetméteresre tervezik, valamivel több mint három méterre húzódik majd a főépülettől. A hivatalos közlemény alapján modern dizájnt kap, harmóniában az élményfürdő többi részével.

Az építésére vonatkozó elképzeléseket Liviu Andrică, a közterület-fenntartó vezetője már tavaly bejelentette. Akkor azt mondta, hogy hatsávos, 25 méter hosszú medencét szeretnének, amely az épület fedett részéből is megközelíthető. A projekt megvalósíthatósági tervét már megrendelték, mondta kedden a Maszolnak az ADP igazgatója, ugyanakkor annak elkészültéig még becslései sincsenek a beruházás várható költségeiről. Andrică hozzátette: a 2022-es évre vonatkozó pontos pénzügyi kimutatásuk még sem készült még el.

Emlékezetes viszont, hogy ősszel rekordbevételről adtak hírt a főszezon lezárása után. Január és október között, kilenc hónap alatt 24,2 millió lejt inkasszáltak, ami tizenkét százalékos növekedést jelentett a 2019-es csúcsidényükhöz viszonyítva. A látogatók száma huszonhárom százalékkal nőtt, így szeptember végéig elérték a 286 ezer látogatót. Andrică ezt a szolgáltatásaik javulásának számlájára írja, de további fejlesztéseket lát szükségesnek annak érdekében, hogy versenyképesek maradhassanak. A szabadtéri úszómedence mellett árnyékolókat is terveznek a strand területére, ugyanakkor változatlanul fontosnak tartaná, ha egy háromcsillagos, legalább száz szobát magában foglaló szállodát építhetnének a fürdő mellé. Ennek tervezése előtt ugyancsak megvalósíthatósági tanulmányt rendelt.

Az aquapark mellé eredetileg ifj. Mudura Sándor váradi nagyvállalkozó épített volna szállodát, ám a projekt meghiúsult. A váradi polgármesteri hivatal beperelte a vállalkozó cégét, de első fokon pert vesztett. A helyi önkormányzat később egy újabb kerestet nyújtott be, amit a nagykárolyi bíróságon tárgyalnak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?