Verdi Rigolettóját közösen állítja színpadra a Nagyváradi Állami Filharmónia és a Kolozsvári Román Opera

Giuseppe Verdi Rigolettóját csütörtökön mutatja be a Nagyváradi Állami Filharmónia zenekara a kolozsvári Román Állami Opera közreműködésével.

Nagyváradon ritkaságnak számító operaelőadásra várja az állami színházba a közönséget a filharmónia: Giuseppe Verdi háromfelvonásos Rigolettóját mutatják be csütörtökön 19 órakor a kolozsvári Román Állami Opera közreműködésével. A főbb szerepeket a kincses város művészei adják elő, a bariton Florin Estefan Rigoletto, míg a szoprán Diana Țugui Gilda szerepében lép színpadra, ugyanakkor a tenor Daniel Magdal, a Bukaresti Állami Opera szólistája a mantovai herceget alakítja majd. Az előadást a váradi filharmónia zenekara és a kolozsvári opera férfikórusa teszik teljessé.

Verdi híres operáját – amelynek szövegkönyvét Francesco Maria Piave írta Victor Hugo A király mulat című színdarabja alapján – 1851-ben, Velencében mutatták be először. A melodráma azóta is töretlen sikernek örvend olyan ismert áriái révén, mint például a La donna e mobile (Az asszony ingatag).

A nagyváradi előadást a pesarói konzervatóriumban „nevelkedett” David Crescenzi vezényli majd. Ő 2017 óta a kolozsvári román opera művészeti igazgatója, de gyakorta közreműködik olaszországi, francioarszági, egyiptomi vagy éppen katari operatársulatokkal és filharmóniákkal. A férfi főszerepben a mantovai herceg bolondját alakító Florin Estefan nagyváradi származású művész, az egyetemet is a Sebes-Körös parti városban végezte, hogy utána Cardiffban és Firenzében képezze tovább magát.

Nagyváradon a Rigolettót korábban 2019-ben, a magyar kultúra napja alkalmával szervezett programsorozat részeként a Kolozsvári Magyar Opera előadásában adták elő. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?