Három körgyűrű építése kezdődik meg Nagyvárad metropolisz-övezetében

Összesen közel 200 millió lejből építenek körgyűrűket Nagyvárad metropolisz-övezetében. A beruházásokra vonatkozó szerződéseket csütörtökön írta alá a Bihar Megyei Tanács a kivitelező Porr Construct vállalattal.

A Nagyváraddal szomszédos Fugyivásárhely, Váradszentandrás és Nagyürögd települések köré épülhet körgyűrű, miután az erre vonatkozó szerződést csütörtökön aláírta a Bihar Megyei Tanács a kivitelező Porr Contstruct vállalat temesvári alegységét képviselő Emanuel Reitmaierrel.

Az egyik megbízás alapján Fugyivásárhely (Fughiu) köré 5,8 km-es körgyűrűt építenek és felújítják a Kiskopács felé vezető utat, a másik két megállapodás pedig a szentandrási (Sântandrei) 5 km-es, valamint a nagyürögdi (Nojorid) 8,4 km-es körgyűrű megépítésére vonatkozik. Előbbi mintegy 110 millió, utóbbi közel 85 millió lejbe kerül. Ezt vissza nem térítendő forrásokból finanszírozzák. A kivitelezésre 18 hónap áll a közbeszerzési eljárás során győztes vállalat rendelkezésére.

Forrás: Bihar Megye Tanácsa

A szerződést aláíró Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke szerint ez egy rendkívül fontos befektetés a nagyváradi metropolisz-övezetben, hiszen ezen települések környékén a legnagyobb az autóforgalom a megyében. „Mindnyájan érdekeltek vagyunk abban, hogy ezek a munkálatok nagyon jó minőségűek legyenek és minél hamarabb elkészüljenek” – hangsúlyozta a Bihar megyei elöljáró. Az autós forgalom fluktuációját elősegítő infrastrukturális fejlesztés párhuzamosan négy építőtelepen zajlik majd, a munkálatok elkezdésére vonatkozó rendeletet pedig a napokban bocsátják ki, „azt követően, hogy a vállalat garanciát biztosít a kivitelezés minőségére vonatkozóan”, tette hozzá Mălan.

A műszaki terveket még 2021 novemberében elfogadták, a közbeszerzési eljárást pedig tavaly tavasszal írták ki.

(Nyitókép forrása: Hargita Megye Tanácsa)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?