Fényvisszhang Nagyváradon címmel barlangászok fotóiból nyílik kiállítás

Franciaország, Spanyolország és Románia barlangjaiban készült látványos fotókból nyílik pénteken rendhagyó kiállítás a nagyváradi Körösvidéki Múzeumban.

Barlangászati fotókiállítás nyílik pénteken Nagyváradon a Körösvidéki Múzeumban. A ritkaságnak számító eseményt két temesvári művész, Cristian Tzecu és Cosmin Nistor jegyzi, akik a tavalyi Spéléo Photo Meeting elnevezésű túra során Dél-Franciaországban készült alkotásaikat mutatják be a nagyközönségnek, ugyanakkor egy hasonló, spanyolországi túrán készült fotóikat is közszemlére teszik, illetve romániai barlangokat is bemutatnak.

A múzeum közleménye alapján Tzecu és Nistor azon kevés barlangász fotósok közé tartoznak, akik csapatban dolgoznak. Cristian Lascu „neveltjei”, és Helmut Szeibert és Iulian Neagu segédkezett a projektjükben. Összesen öt barlangot jártak be a Tarn folyó mentén. Útjuk során dinoszaurusz láblenyomatot is találtak, de a világon egyedülálló kristályképződményeket is megörökítettek.

A kiállítás során virtuális (VR) szemüveg használatával a spanyol Espeleofoto Egyesület által készült filmeket is megtekinthetik az érdeklődők. A egyesület különben a Temesvári Speleo Team és az Te Oldaladon Egyesület partnere a kiállításban, a nagyváradi és a Bihar megyei önkormányzattal, valamint a CEL központtal együtt.

A Fényvisszhang (Ecou de lumină) című tárlatot február 3-án 17.30 órakor nyitják meg és március 7-éig látogatható.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?