Buszok indulnak Nagyváradról Debrecenbe, az év egyik legnagyobb kiállítására

Szervezett keretek között nézhetik meg a nagyváradiak a debreceni Modem Modern és Kortárs Művészeti Galéria Impressziók című, modern festősztárokat felvonultató kiállítását.

Két hete járnak autóbuszok Debrecenbe, az Impressziók című kiállítás megtekintése (magyar és román nyelvű vezetéssel) mellett a 100 lejes árért egy ebédre is vendégül látják a váradiakat, akik délután a város más látványosságait is megtekinthetik.A két város kulturális kapcsolatait erősítő programokról Komolay Szabolcs debreceni alpolgármester, Florin Birta nagyváradi alpolgármester, Koroknai Edit, a Modem igazgatója, Angela Lupşea, a váradi vármúzeum igazgatója és Mihai Jurca, a Nagyvárad és a Régió Turizmusfejlesztési Egyesületének vezetője közös sajtótájékoztatón számolt be Nagyváradon.

A kezdeményezés a Debreceni-Nagyváradi Értesítő munkatársaié, az érdeklődés pedig akkora, hogy augusztus 25-től kezdve szombaton reggel is indulnak buszok Debrecenbe, az utakra a váradi vármúzeumban lehet feliratkozni. 

Mint elhangzott, Nagyváradon jelenleg állítják össze azt a kulturális turisztikai útvonalat, amelyre Debrecenből jöhetnek majd az érdeklődők, a tervek szerint mintegy két hét múlva. A váradi kínálatban a vár és a vármúzeum, a főtér és a sétálóutca szecessziós épületeinek megtekintése, és a római katolikus bazilika is szerepel.

Kapcsolódók

Kimaradt?