Erdélyben forgat Mickey Rourke

Az amerikai sztár a jelenkor Romániájában játszódó filmben szerepel, egy washingtoni államtitkárt alakít.

Mickey Rourke az egyik főszereplője annak a filmnek, melynek a forgatása a hétvégén kezdődik Nagyváradon. A Bihoreanul hetilap értesülései szerint a sztár február 12-én érkezik a városba.Mickey Rourke | Fotó: Wikipedia

Mickey Rourke a 21 rubin című filmben játszik majd, akit az amerikai kormány egyik államtitkárának a megformálására kértek fel. A 2022-ben játszódó történet főhőse egy fiatal ügyésznő, Nina, aki a Románia főügyészévé való kinevezés kapujában áll, azonban az előléptetése Washington és az Európai Bizottság jóváhagyásától függ. Ez utóbbinak a képviselőjét Elisabetta Pellini fogja alakítani. Rourke egyik partnere Anthony Delon lesz, a legendás Alain Delon fia, akire egy Yiri nevű rendező szerepét osztották.

A produkció rendezője Ciprian Mega, aki amellett, hogy rendező, ortodox pap is. Mega előző filmje, A pusztába kiáltott szó (Glasul care strigă în pustie), két díjat is kapott a tavalyi Moszkvai Nemzetközi Filmfesztiválon.

Az egy kisköltségvetésű alkotás volt, melyet 11 nap alatt forgattak Nagyváradon, a mostani azonban jóval nagyobb lélegzetű, melyben körülbelül 300 színész és statiszta kap szerepet. A város több pontján forgatnak majd, többek között a színháznál és a Nagysándor utcában.

A filmben jónevű romániai színészek is játszanak, többek között Dorel Vișan, Magda Catone, Ela Ionescu, Răzvan Vasilescu.

A 71-ik évében járó Mickey Rourke fiatalon versenyszerűen bokszolt, majd olyan filmekben vált világhírűvé, mint a Meztelenek és bolondok, A mennyország kapuja, A test melege, Az étkezde, a Rablóhal vagy Az alvilág pápája. A 2008-as A pankrátor című filmben nyújtott teljesítményét Gloden Globe és BAFTA-díjjal ismerték el.

Nagy kaliberű filmet utoljára két évtizede forgattak Nagyváradon. A bihari származású Bereczky Csaba 2003-ban bemutatott, Bolondok éneke című opuszában parádés színészgárda játszott: Maia Morgenstern, Eperjes Károly, Julie Depardieu, Bánsági Ildikó, Andorai Péter, Gubás Gabi stb. 

Kapcsolódók

Kimaradt?