Pancsolási körkép: ezek a strandolási lehetőségek Bihar megyében

Miután körülnéztünk Szatmár megyében és Sepsiszentgyörgyön, összegyűjtöttük a Bihar megyei strandolási lehetőségeket.

Bihar megyének talán a legismertebb turisztikai célpontjai közé sorolhatjuk a Nagyvárad közelében található Félixfürdőt és Püspökfürdőt (ma Május 1. fürdő). Több szállodának vagy panziónak saját medencéje van, Félixfürdőn az egyik hotel saját élményfürdővel is rendelkezik. A motorostalálkozóknak is otthont adó, körülbelül 3,7 hektáros püspökfürdői hullámstrandot felújították, és a Váradszentmártoni Községi Napok alkalmából újranyitották.

Nagyváradon a Nymphaea Élményfürdőben és a várad-őssi strandon várják a vendégeket. Mindkét intézményt a Közterület-kezelő Zrt. működteti, ezek nyitva tartásáról, árairól, szolgáltatásairól a közterületiek honlapján tájékoztatnak román nyelven: az aquaparkról részletesebben itt, az őssi strandról pedig itt olvashatnak.

Vidéken

Nemcsak Nagyváradon és környékén, hanem a megye más részein is lehet fürdőzni. Az Érmelléken Hegyközszentmiklóson a református egyház kezelésében működik egy nagyon kellemes termálstrand, ennek szolgáltatásairól, árairól magyarul is tájékozódhatnak honlapjukon. A Székelyhídi Gyermek Jézus Szabadidő- és Sportközpont a Dévai Szent Ferenc Alapítvány tulajdonában van, ahol termálvizes fürdőzésre, több napi táborozásra, sporttevékenységekre is van lehetőség. A strand június 1. és szeptember 30. között tart nyitva, bővebb tájékoztatást Facebook-oldalukon, illetve a 0754/369-263-es telefonszámon kaphatnak az érdeklődők.

Bihar megyében jól ismerik a szarkói gyógyfürdőt is. Itt kezeléseket is végeznek, szálláslehetőség is van, honlapjukon románul és angolul nyújtanak tájékoztatást. Margittán is van termálstrand, ez ad otthon évente például a SzabadságFesztnek. A strand egyébként naponta 8 és 22 óra között tart nyitva, egy felnőtt belépő 15 lej, a gyermeknek, nyugdíjasoknak szóló kedvezményes jegy 8 lejbe kerül, a sátorhely 30 lejbe kerül egy napra fejenként. Honlapjuk egyelőre fejlesztés alatt áll, az aktuális eseményekről Facebook-oldalukon tájékoztatnak.

Nagyszalontán is üzemel strand június 1. és szeptember 1. között, naponta 9-től 22 óráig várják a vendégeket. Egy felnőtt belépő 12 lejbe kerül, gyermekeknek és nyugdíjasoknak 7 lej egy jegy, a mozgássérültek ingyen mehetnek be. Egy felnőtt- és egy gyermekmedencével várják a látogatókat, és különféle rendezvényeket is tartanak a strandon, melynek Facebook-oldala itt elérhető.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?