Pancsolási körkép: a környező megyékben is népszerű a sepsiszentgyörgyi élményfürdő

Sepsiszentgyörgyön június elseje óta működik és az esős idő ellenére rendkívül népszerű az élményfürdővé alakított létesítmény. Strandkörképünk második része.

A vakáció kezdete óta, jó idő esetén már a reggeli nyitást követően benépesül a sepsiszentgyörgyi élményfürdő, amely úszásra alkalmas nagymedencével, négy, különböző méretű kismedencével, csúszdákkal, zubogóval, sodrófolyosóval, játszótérrel, röplabda vagy tollaslabda pályával várja a szórakozni vágyókat, de van étkezési lehetőség, a lubickolás után pedig a strandot övező fák árnyékában lehet pihenni.

A strand korszerűsítésére néhány éve saját költségvetésből négymillió lejt költött a sepsiszentgyörgyi önkormányzat. Élményfürdővé alakításának köszönhetően az elmúlt években népszerűvé vált a létesítmény, nem csak a háromszékiek körében, hiszen a szomszédos Brassó vagy Hargita megyékből is szép számmal érkeztek látogatók. Jó időben akár 1800–2000 látogató is megfordul egy nap alatt.

A sepsiszentgyörgyi strand hétköznapokon 10 és 20 óra között tart nyitva, szombatonként és vasárnaponként egy órával korábban, már 9 órától fogadják a látogatókat. Az egésznapos jegy felnőtteknek 20 lejbe kerül, a délutáni belépésért 15 lejt kell fizetni. Kiskorúaknak és nyugdíjasoknak kedvezményes, 8 lejes belépőt kell váltaniuk. Nyugágyat is 8 lejért lehet bérelni. Fontos tudni ugyanakkor, hogy gyermekek szülő vagy nagykorú kísérő felügyelete mellett használhatják a medencéket, tíz éven aluli gyermek csak szülő vagy nagykorú írásos jóváhagyása alapján csúszdázhat. A felnőtt kísérete nélkül érkező kiskorúak a szülők által kitöltött, írásos felhatalmazást kell hogy felmutassanak ahhoz, hogy belépjenek az élményfürdő területére.

Tapasztalatok szerint nehézkessé teszi a belépést, hogy mindenkinek karszalagot kell feltenni, ezért amikor egyszerre akár több száz vendég érkezik, akkor hosszú sor alakul ki a bejáratnál. A hétvégi hosszabbított nyitvatartási időt is az indokolja, hogy ezáltal kinyújtsák a strandolásra fordítható időt. A sepsiszentgyörgyi strandról részleteket a működtető Sepsi ReKreatív honlapján találnak.  

Kapcsolódók

Kimaradt?