Ennyibe kerül a kikapcsolódás a nagyváradi élményfürdőben

Jóváhagyták a nagyváradi Nymphaea welness és élményfürdő belépőinek és szolgáltatásainak árát az önkormányzati képviselőtestület szerdai ülésén.

Az élményfürdő 10–22 óra között lesz nyitva, de naponta 6–9.30 óra között úszni is lehet járni a komplexumba. Az úszásért a felnőtteknek 10 lejt, a diákoknak és nyugdíjasoknak 8 lejt, a 3–14 év közötti korú gyermekeknek 5 lejt kell fizetni. A tíz alkalomra érvényes bérletek kilenc belépőjegy árába, azaz 90, 72 és 45 lejbe kerülnek.

Az élményfürdőbe egy háromórás belépő 25 lejbe, az egész napos 50 lejbe, míg a félnapos (17–22 óra között) 30 lejbe kerül majd. A diákok és nyugdíjasok kedvezményt kapnak, a háromórás belépő 20 lej, a félnapos 25 lej, az egész napos pedig 40 lejbe kerül számukra. A három évesnél fiatalabb gyermekek ingyen mehetnek be, a 3–14 éveseknek 12 lejbe, 25 lejbe és 15 lejbe kerül a belépő az ott tartózkodás hosszától függően.

Lesznek családi jegyek is, két felnőtt és két 14 évnél kisebb gyermek 125 lejét, egy felnőtt és két gyermek 85 lejért mehet be. A tíz alkalommal felhasználható bérletek szintén kilenc belépő árába kerülnek.

Masszás, kozmetika, fogorvos, sport

Különféle wellness-szolgáltatásokkal is várják a vendégeket, természetesen különféle árakkal, de jellemző hogy a tíz alkalomra érvényes bérletekkel egy-egy alkalom árát lehet megtakarítani. A félórás relaxáló masszázs 30, az egyórás hatvan lejbe kerül, a 40 percen talpmasszázsért 40 lejt kell fizetni. A hatvan perces thai, csokoládés vagy lávaköves masszázs alkalmanként 80 lej, húsz percnyi nyirokdrénezésért 35 lejt kell fizetni.

A szépségszalonban férfi és női fodrászattal, manikűrrel, pedikűrrel és kozmetikai szolgáltatásokkal várják a vendégeket, a legolcsóbb öt lej a félhosszú vagy rövid haj mosása, a legdrágább a géles manikűr, ami 65 lejbe kerül, de epilálással, hajvágással, és szempillafestésssel is várják a vendégeket.

Ha sürgősségi ellátásra van szükség, egy foghúzás és -tömés egyaránt 150-150 lej lesz, de 70 lejért csillogó kövecskét is beültetnek az arra vágyók fogába. A futballpálya bérlése 120 lej óránként, biliárdasztal ugyanennyi időre hét lejbe kerül. Egy törölközőt tíz lejért bérelhet, akinek szüksége van rá, de 30 lejes letéti díjat is kell fizetnie érte, a fürdőköpeny bérlése 15 lej, garanciája pedig 70 lej.

Alkalmazások, próbaüzem

Azt egyelőre azonban nem tudni, mikor nyit ki a váradi élményfürdő. Liviu Andrica, a komplexumot üzemeltető Közterület-kezelő Zrt. (APD) vezetője kérdésünkre elmondta, hogy jelenleg a személyzetet alkalmazzák és a próbaüzemeléseket végzik, hogy mikor már a vendégeket várják, semmilyen fennakadás le legyen.

Az önkormányzati ülésen Ilie Bolojan polgármester is úgy fogalmazott, hogy „egyszer nyissák ki az élményfürdőt”, és lássák, hogyan működik, gazdaságos-e, utána akár árcsökkentésről is tárgyalhatnak. A javaslatok (melyeket egyébként elvetettek) során Kirei Melinda és Huszár István (RMDSZ) azt kérték, hogy a családi belépő ne kizárólag, hanem a legkevesebb két gyermekkel érkező családoknak legyen érvényes, míg a Liviu Sabău-Popa (PSD) a váradiaknak kért volna egy évre félárú belépést az élményfürdőbe.

Kapcsolódók

Kimaradt?