Izraeli turisták lepik el nyáron Nagyváradot

Közel kétezer izraeli turistára számíthat Nagyvárad, egy tel-avivi turisztikai vállakozás nagy potenciált lát a félixfürdői nyaraltatásban. A cég becslése szerint az izraeli vendégek egy üdülési szezon alatt akár 1,8 millió euró is elkölthetnek a környékbeli nyaralásukra.

Júliusban érkezik az első nemzetközi repülőjárat Nagyváradra: az izraeli Meshek Wings Tour Ltd. utazási iroda szervezi az utakat, a gépek júliusban és augusztusban hetente egyszer, keddenként a déli órákban érnek majd földet a váradi repülőtéren.

Az izraeli turistákat a Blue Air légitársaság gépei szállítják majd. A nyári tapasztalatok alapján tárgyalnak majd a Meshek Wings-szel a szeptemberi és októberi repülésekről, tájékoztatott a Nagyvárad és a Régió Turisztikai Népszerűsítéséért Egyesület. Az üdülési szezonban közel kétezer izraeli turistára számítanak, többségükben fiatal, egy-két gyermekes családokra, akik egyhetes nyaralásra érkeznek Nagyváradra illetve Félixfürdőre. A nyaralókat négy- és ötcsillagos váradi és félixi szállodákban szállásolják majd el. A Félix mellett az egyesület az átadás előtt álló Nymphaea Élményfürdőt említi, mint egyik legvonzóbb váradi turisztikai célpontot. A bihari megyeszékhely képviselői egyébként február 9-10-én a tel avivi turisztikai vásáron népszerűsítik majd Nagyváradon és Félixfürdőt az izraeli turistáknak.

Az izraeli turisták számításaik szerint körülbelül 1,8 millió eurót költenek majd el Nagyáradon a  nyári idénybe, véli Meidan Butnaru, a Meshek Wing kereskedelmi igazgatója, aki szerint a fürdőhelyek mellett a turistáknak vonzó látványosság még Nagyvárad történelmi városközpontja és az Erdélyi Szigethegység is.

A turisztikai iroda egyébként 2014 óra Bukarestbe és Konstancára is indít járatokat. Izraelből. Konstancára júliusban és augusztusban mintegy ötezer turista érkezhet idén, őket Mamaián szállásolják el, míg a fővárosba évente 25 ezer látogató érkezhet ebben az évben, mindkét városba heti járom légi járat közlekedik.

Az Országos Statisztikai Intézet szerint 2015 első félévében 2014 hasonló időszakához képest 60 százalékkal nőtt az izraeli turisták száma. Ők tavaly 63,52 millió eurót, a 2014-es összeg dupláját költöttek el Romániában.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?