City Card: kedvezményekkel vonzzák a turistákat Nagyváradra

Jövő héttől, július 27-től 15 lejért megvásárolhatják a Nagyváradra érkező turisták és persze a helybeliek is az Oradea City Cardot.

Bár Kolozsváron és Konstancán is kínálnak hasonló kedvezményeket, Romániában elsőként Nagyváradon az önkormányzat is részt vállalt a kedvezménycsomag kidolgozásában - hangzott el Eduard Florea városmenedzser, Mihai Jurca, a Turizmus Népszerűsítéséért Egyesület elnöke és Romeo Nica, a Nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat gazdasági igazgatója közös szerdai sajtótájékoztatóján.

A kártya több kedvezményt is nyújt. Például megvásárlásától számított 48 órán belül közszállítási kártyaként is érvényes, amely korlátlanul használható Nagyváradon, valamint a város illetve Félixfürdő és a Május 1. fürdő (egykor Püspökfürdő) közötti útvonalon.

A kártyával úgynevezett kedvezménykuponok is járnak, amelyeket például éttermekben, szállodákban, bevásárlóközpontokban lehet felhasználni. A kuponok 2015 végéig érvényesek.

A kártya mellé mellékelik a város és az említett fürdőhelyek térképét, valamint a nevezetességeket bemutató nyomtatvány is.

A több mint 30 magánvállalkozásnál a kedvezménykuponok felhasználásával több mint 400 lejt lehet megtakarítani. A kedvezmények értéke változó, de a nagyváradi állatkertbe, a városháza tornyába, a három váradi emlékmúzeumba (Ady Endre, Iosif Vulcan és Aurel Lazăr) és a római katolikus püspökség kincstárába feláron léphetnek be az Oradea City Card tulajdonosai.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy magyar nyelven is elérhető az Oradea City App, a turistákat segítő mobiltelefonos alkalmazás, emellett románul, angolul és németül is hozzáférhető, akárcsak az egyes turisztikai objektumokat bemutató hangos ismertetők.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?